FOTO/VIDEO  Snijeg u Mostaru preko metra, grad paraliziran

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

FOTO: Darko Smiljanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometnice su neprohodne, većina građana nije ni otišla na svoja radna mjesta, dok komunalne službe ne mogu da se nose sa ovom nepogodom koja je pogodila Mostar.

U pojedinim dijelovima grada snijeg je zatrpao automobile, te je promet nemoguć. Na našim fotografijama pogledajte kako izgleda Mostar danas, a u video prilogu vijavicu jutros u 6. sati i iza 9. sati jutros.

Iz gradskih komunalnih poduzeća jučer su javili kako je na čišćenju angažirana cjelokupna mehanizacija i ljudstvo, no čini se kako su komunalci protekle noći izgubili bitku. Prometnice su jutros osvanule potpuno zametene snijegom. 

Zbog velikog snijega, u BiH se vozi otežano na gotovo svim cestama. Građani se pozivaju da ne kreću na put. Stanje je osobito teško na cestama oko Sarajeva te u istočnoj Bosni. U Sarajevu je upućen javni poziv radno sposobnim građanima da komunalnim službama pomognu u čišćenju snijega.

>>Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa snijegom

>>Stožer civilne zaštite u Mostaru proglasio elementarnu nepogodu

>>Stanje na cestama i prohodnost cesta 4.2.2012. 

>>Nanosi snijega i preko tri metra 

>>Ledeno doba: U Sarajevu i Mostaru preminulo šest ljudi

Zbog lavina ili velikih nanosa prekinut je promet na glavnom magistralnom pravcu u BiH, M-17 između Mostara i Konjica, kao i na dionicama magistralne ceste između Uskoplja i Rame, Bugojna i Kupresa te Stoca i Neuma. Općine Rama i Ravno potpuno su odsječene. Na M-17 u Salakovcu blokirano je više automobila i autobus. Više je osoba zameteno u vozilu i u mjestu Kruševu kod Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujemo Darku Smiljaniću koji nam je proslijedio dio fotografija.

hercegovina.info

Vezani članci