Potpisan Memorandum o suradnji HNK Mostar i NPM

Vidi originalni članak
Memorandum se temelji na želji i namjeri ovih institucija za bližim i aktivnijim radom, kroz razmjenu predstava i eventualnu zajedničku produkciju istih, a sve poštujući profesionalnu i organizacijsku neovisnost Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta.

Naime, stava smo da samo čvrstom suradnjom, kroz maksimalno iskorištavanje kadrovskih i tehničkih kapaciteta ovih ustanova, možemo publici ponuditi kvalitetan proizvod koji će produkcijski parirati najeminentnijim regionalnim teatarskim projektima; i k tomu biti svemostarski proizvod koji prepoznaje potrebe i ukuse domaće publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također,
memorandum je i polazna točka za formiranje zajedničkog stava prema osnivačima Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, s ciljem da se hitno zaustavi financijska degradacija ovih ustanova koje su neupitni nositelji kulturnog života ovog prostora.

Ovom prigodom iznosimo i usuglašen stav da Narodno pozorište i Hrvatsko narodno kazalište više ne prihvaćaju ignorantski odnos, koji već dulje vrijeme pokazuje Hercegovačko neretvanska županija/kanton prema ovim ustanovama te da će u skorije vrijeme poduzeti sva pravno dopuštena sredstva kako bi osigurali redovno financiranje.


Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru              Narodno pozorište Mostar
Ivan Vukoja                                                       Almir Mujkanović
v.d. ravnatelja                                                    v.d. direktora

Vezani članci