Policija ne može odgajati društvo?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Nakon što su prošlog tjedna zabilježena dva slučaja u kojima su napadnute mlade osobe, ovog tjedna grozni lanac divljaštva se nastavio napadom na još jednu mladu žrtvu.

Odgovor iz Gradske uprave

Osim standardnih policijskih aktivnosti koje još uvijek nisu rezultirale ničim konkretnim, apsolutno se ništa u ovom gradu ne čini po pitanju osude, a kamoli prevencije, takvog kriminala.

Nažalost, jučer nismo uspjeli stupiti u telefonski kontakt s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem kako bi čuli njegov komentar nereda koji su se posljednjih dana odvijali na ulicama njegovog grada. Ipak, odgovor smo dobili iz Ureda odnose s javnošću Gradske uprave iz kojega su osudili nedavne incidente, ali također kazali kako Gradska uprava nije nadležna za pokretanje akcija suzbijanja huliganstva.

- Gradska uprava osuđuje sve huliganske ispade, pa tako i ove koji su se događali posljednjih dana. Međutim, mi nismo ti koji rješavaju takve probleme. Samo možemo apelirati na policiju i sve odgojne institucije da više rade na suzbijanju divljaštva, rečeno nam je iz Ureda za odnose s javnošću.

Apel odgajateljima

Što se tiče policijskih akcija, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a Srećko Bošnjak kazao je kako policija obavlja svoj dio posla, no sama ne može odgajati društvo, naročito mlade.

- Mi nastojimo suzbiti huliganstvo, međutim, ono se ipak događa. Zato i svi ostalimoraju činiti nešto po tom pitanju. Kad to kažem, mislim na pedagoške i obrazovne institucije, ali prvenstveno roditelje jer je u većini istupa riječ o maloljetnim počiniteljima, ustvrdio je Bošnjak.

Što se tiče navedenih incidenata, kazao je kako policija ima neke indicije o tome tko su počinitelji. No, kako je istraga još u tijeku, nije mogao obznaniti nikakve preciznije podatke o počiniteljima i motivima njihovog divljaštva, piše Dnevni list.

Vezani članci