Obustavljen i disciplinski postupak protiv policajaca

Vidi originalni članak

Riječ je o policajcima Mladenu Stankoviću, Daliboru Jeriniću, Ali Đuliću, Marku Okuki, Stojanu Obradoviću, Semiru Haračiću, Anđelku Andriću, Milanu Soldi, Srboljubu Kariću, Ivanu Krešiću, Muji Hajdaroviću, Draganu Kuzmanu, Edinu Rahiću i Bori Boškoviću. Policajac Zlatko Miočević je u mirovini, ali je u svakom slučaju imao pravni i moralni interes da se donese pismeno rješenje o obustavi disciplinskog postupka protiv istog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Tužiteljstvo BiH istim je stavljalo na teret kazneno djelo organiziranog kriminala, pa je isti predmet nakon provedene djelomične istrage vraćen Županijskom tužiteljstvu Mostar, a optuženima je na teret stavljeno kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti. Iste se teretilo da su kao službene osobe MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije djelatnici Policijske postaje Stolac, iskorištavanjem svog službenog položaja, pribavili imovinsku korist na području općine Stolac, u razdoblju 2010. godine, omogućavajući nesmetan prolazak bez pregleda i kontrole vozilima za koje je urgirano, a na koji način su pribavljali vozačima istih vozila imovinsku korist u neutvrđenom iznosu što se na kraju pokazalo netočnim, odnosno Tužiteljstvo nije pribavilo niti jedan dokaz da su isti to kazneno djelo i počinili.

Dana 10. prosinca održan je i glavni pretres u slučaju disciplinskog postupka protiv istih koji je također odbačen jer nije uložen u propisanom roku. Disciplinske optužene u ovom su slučaju zastupali odvjetnici Nada Dalipagić, Reuf Zaimović i Anđela Ljubić.

Dnevni list

Vezani članci