Novije generacije pamtit će izlaske u Pink, čega se sjeća vaša generacija?

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prije mjesec dana u Mostaru je nakon sedam godina rada zatvoren poznati noćni klub Pink Panther.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto je to koje je posljednjih godina bilo središte zabave u gradu na Neretvi, posebice studenata s obzirom na samu lokaciju koja se nalazila u sklopu studentskog centra.

No, poznato je kako takve diskoteke i nemaju baš dugi vijek trajanja, uz neke iznimke. U pravilu dolazi do zasićenja i ljudi traže nešto novo. Tako će se brojne generacije koje su izlazile u Pink rado sjećati svojih najboljih izlazaka i provoda. No, čega će se sjećati starije generacije?

Pogled u prošlost

Oni malo stariji sigurno će pamtiti nezaboravne provode u Palladiumu, Africi, Demosu, Dionizu, Salutu ili Long Playu.

Posebna priča u Hercegovini bio je prije petnaestak godina Čitluk. Poznato je bilo kako se petkom izlazilo u Mostar, a subotom u Čitluk. Nije bilo kafića koji u tom periodu nije imao svoju klijentelu, a u ljetnim danima, konobari su doslovno piće znali iznositi na cestu. Grad je to u koji su dolazili iz cijele Hercegovine, ali i obližnjih dalmatinskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećamo se tako Marca Pola, Empirea, Stocka, Energiea, Evergreena, ali i diskoteka poput Carmena, Zeke, Piramide, GP-a, Frotee. Jedini koji i dalje rade iz tog vremena su Evergreen i diskoteka Bumerang.

U Ljubuškom je u to vrijeme popularno bilo izlaziti, žargonski rečeno, na kolodvor. Tako su popularna okupljališta bili Schorpion, Shangai, Tipp, Cassato ili Merlin.
Malo poslije u sklopu dvorane otvorena je bila i diskoteka Scena, no nije imala dugi vijek trajanja.

Što se tiče Čapljine, oduvijek se izlazilo na popularnu Rivu. Pamte tako Čapljinci izlaske u Disco Pinda, Caffe bar Viva, Full House, Cult, Marco Polo, Astoriju, Škorpion, Azzuro, Fontanu, 3D te Hennesy.

Širokobriježani, koji i nisu imali neke značajnije diskoteke osim Hollywooda, svoju zabavu tražili su u kafićima poput Marlboro, F1 ili Best, dok je u Posušju uvijek popularan bio Hard Rock Caffe.

I mogli bi smo tako nabrajati u nedogled. No, jedno je sigurno, Hercegovina je uvijek bila mjesto dobre zabave i raznolikog izbora za svačiji ukus. Svaka generacija pamtit će svoje omiljeno mjesto okupljanja. Sjećate li se vi vašeg?

Vezani članci