Nijemci ponudili tri grada za letove iz Mostara

Vidi originalni članak
Kako je za Dnevnik 3 FTV-a izjavio direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, njemačka će firma odlučiti između tri grada - Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta.

Prema njegovim riječima, nije se bilo lako izboriti za ovu liniju između Sarajeva i Splita, a mostarsku Zračnu luku očekuje i neophodna modernizaicija, kao i povećanje broja zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara - hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije krio zadovoljstvo pobjedom Mostara u online glasovanju, pa je zahvalio svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar, piše Bljesak.info.

"Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije To je privilegija za sve građane Mostara", rekao je Bešlić.

Inače, Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje. Proteklih sezona postojao je i komercijalni let - letjelo se dva puta tjedno između ožujka i listopada, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napulj. Mostar ima 88 posto udjela u zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je aerodrom u Zagrebu.

Vezani članci