FOTO  'Ne igraj na Engleze' u petak premijerno u NPM-u

Vidi originalni članak

... Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Emir Spahić (koji igra Piksija), Ivan Skoko (Paun) i Emir Sejfić (Bule) u predstavi igraju tri prijatelja, tri kladioničara koji igraju na tri različita uloga - u jednoj noći i jednoj utakmici, otkrivaju se svi njihovi strahovi i sve njihove slabosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne igraj na Engleze" je komedija - crna komedija - koju će voljeti i kritika i publika, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u NPM-u ansambl predstave.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju predstave radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavu je uloženo puna truda i rada, uz puno smijeha i odlične saradnje, pa ansambl obećava zanimljivu i uspješnu predstavu!

"Posebno mi je zadovoljstvo što je režiju predstave uradio kolega Emir Spahić, kojemu ovo nije prva režija u NPM-u. Predstava govori o ozbiljnoj društvenoj pošasti - pošasti klađenja, kojoj ne posvećujemo dovoljno pažnje, a koja uništava i porodice i pojedinca. Sigurni smo da nakon ove predstave niko iz pozorišne dvorane neće izaći bar malo nepromijenjen", rekao je direktor NPM-a Almir Mujkanović.

Dramaturg i umjetnički direktor NPM-a Adnan Lugonić kaže da je predstava napravljena zajedničkim snagama, a uz glumce NPM-a Sejfića i Spahića u predstavi igra i glumac HNK Mostar Ivan Skoko, tako da je u potpunosti riječ o mostarskoj predstavi.

Vezani članci