Mostarski studenti najviše traže manje smještajne jedinice

Vidi originalni članak
Svi imaju jednake muke, pronaći dobar smještaj po povoljnoj cijeni. U agencijama za promet nekretninama doznajemo kako studenti najviše traže manje stanove, jednosobne ili garsonijere, čije se cijene kreću do 300 KM, ovisno o lokaciji, ali i godini gradnje. U drugu skupinu spadaju dvosobni ili trosobni stanovi po cijeni od 300 do 600 KM. Najveći dio stanova za studente nalazi se u privatnom smještaju, stoga same agencije malo takvih nekretnina imaju u svojoj ponudi.

Osim privatnih stanova, velika potražnja je i za smještajem u jednom od studentskih centara u Mostaru. Novi studentski kompleks Student City sastavljen je od stambenih jedinica u privatnom vlasništvu površine 25-30 metara četvornih po cijeni od 400 KM. U Studentskom centru Mostar cijene su znatno prihvatljivije i nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, a slobodnog mjesta još ima samo za brucoše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najatraktivnije lokacije su Zalik i Carina te dio oko fakulteta. Pregledavajući male oglase po portalima, možemo zaključiti kako slobodnih smještajnih jedinica još uvijek ima, ali preporuka svim studentima je da se prvo dobro informiraju i razmotre više mogućnosti prije nego iznajme krov nad glavom.

nasa.tv

Vezani članci