Mostarski ribolovci nezadovoljni, u Bihaću i Varešu mogu loviti ribu, a mi ne

D. Suton/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Temeljem Odluke o proglašenju nepogode prouzrokovane pojavom koronavirusu na području HNŽ, Županijski stožer civilne zaštite je dana 02.04.2020. donio Zapovijed o odgađanju otvaranja ribolovne sezone za HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportsko ribolovno udruženje „Neretva 1933“ Mostar obavijestilo je sve ribare da se do daljnjeg zabranjuje ribolov na ribolovnoj zoni HNŽ-a.

„Naše ribolovno područje oblijepili smo s 30-tak zapovijedi kako bi obavijestili ribare o zabrani ribolova, te smo izdali priopćenje za medije u kojemu ih obavještavamo o istima. Kontaktirali smo udruženje iz Bihaća i oni su nam rekli kako kod njih nema zabrane ribolova, iako je situacija slična kao u HNŽ-u.

Na snazi su zapovijedi koje je izdao Stožer civilne zaštite FBiH kojih se ribari moraju pridržavati kada se nalaze na vodi. U Varešu također nema zabrane ribolova i oni su na stranici Bistro objavili upustva o pridržavanju zapovijedi Stožera civilne zaštite FBiH. Mi smo se u dopisu obratili nadležnima u HNŽ i tražili da se zapovijed stavi van snage, ali da se naravno poštuju sve one naredbe koje su ranije donesene i koje su uvijek na snazi“, kazala je za hercegovina.info tajnica USR Neretva 1933, Nada Ramadanović.

Iz Udruženja ističu kako su suočeni s velikim pritiskom ribara, a ima i onih koji se nedolično ponašaju i ružno izražavaju na pojedinim portalima.

„Predsjednik udruženja je jučer opet kontaktirao ministra i razgovarao s njim i naglasio mu s čim je udruženje sve suočeno. Međutim, ministar Donko Jović ostaje pri odluci da je zabrana ribolova do daljnjega, jer pandemija poprima veće razmjere i pojavljuje se veći broj oboljelih. Stožer civilne zaštite HNŽ-a donio je takvu odluku i ona se kao takva mora poštivati“, poručila je tajnica USR Neretva 1933, Nada Ramadanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USR „Neretva 1933“ Mostar zahtijeva od svih svojih članova da maksimalno surađuju u provođenju svih preventivnih mjera naloženih od strane Kriznog stožera civilne zaštite.

Pozvali su sve sportske ribolovce da se pridržavaju zabrane ribolova na našem ribolovnom području, a o svim daljnjim promjenama u vezi otvaranja ribolovne sezone bit će blagovremeno obaviješteni.

Vezani članci