Mostarski matični ured više odmaže nego li pomaže građanima?

Vidi originalni članak

... koji se nalazi u nekadašnjeg Đačkog doma svaki radni dan je dosta buran. Veliki broj građana osim što je primoran po 4-5 sati stajati u redu, primoran je i slušati neljubazne zaštitare i službenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, proteklih dana na našu e-mail adresu stigla je pritužba očito izrevoltirane građanke (podaci poznati redakciji op.a.) nemarom i neljubaznošću osoba koje su zaposlene u gore spomenutom matičnnom uredu. Ista građanka u svom mailu, ističe da bi osobe zaposlene u matičnom uredu trebale biti dosta ljubaznije. Ipak trebaju biti zahvalni na poslu jer u Bosni i Hercegovini tek rijetki imaju takvu privilegiju.

U istom e-mailu se tvrdi da zaštitar koji radi na osiguranju matičnog ureda navodno pravi spisak te od osoba traži osobne iskaznice na uvidi. Shodno tome kontaktirali smo i zaštitarsku agenciju iz koje su nam rekli da zaštitar to radi da bi sebi olakšao posao? Informirajući se dalje saznajemo da zaštitar treba vršiti fizičku zaštitu zaposlenika i prostorija, ali nikako da ne bi smio samoincijativno praviti spiskove i ulaziti u nepotrebne rasprave sa građanima.

U vezi rasprava gospođa ili gospođica koja nam je poslala e-mail tvrdi da je zaštitar vrijeđao pred svima i da joj se na dosta nekulturan način obraćao. Čak joj je i prijetio da dok je on tu ona neće dobiti ni jedan dokumenat u tom matičnom uredu. Na kraju je osoba koja nam je poslala e-mail dobila tražene dokumente, ali tek kada je morala da se žali kod šefice gore spomenutog matičnog ureda i još razmišlja o svemu ovome da podigne tužbu.

Zanimljivo je od svega da se i naš novinar našao u spomenutom matičnom uredu radi prijave tek rođenog djeteta te da se našao u bezpotrebnom problemu. Dolaskom u 08:30 sati da bi prijavio rođenje djeteta našao se u dosta kraćem redu nego li onom gdje su stajale osobe koje su primorane da izvade potvrde državljanstva, rodnih listova...

Ispred njega su bile još dvije osobe koje su došle sa istom namjerom što znači da je bio treći uredu za prijavu djeteta. Shodno tome ponadao se da će to završiti brzo, ali se i prevario. Naime gospođa koja radi na tim poslovima upisivanje jednog dijeteta je trajalo gotovo dva sata. Zašto, nikome nije bilo jasno, ali je naš novinar svoje djete uspio upisati tek nakon pauze u 12:00 sati, što znaći da jedna gradska službenica upisuje tek 3-4 djetet dnevno. Za nepovjerovat!!!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekajući u tom redu naš novinar se nagledao dosta "scena" u ovom dosta dužem redu jer se sastalo neljubazni zaposlenici i gnjevni građani. U svakom slucaju neki imaju sreću da se rode u Mostaru, ali neki još veću pa da žive dosta dalje od Mostara i BiH...

Hercegovina.info

Vezani članci