Mostarci postali vodeći potrošači vode u Europi

Vidi originalni članak
Ovu je informaciju za Dnevni avaz potvrdila Marina Mikulić, glasnogovornica Javnog poduzeća Vodovod Mostar, čiji se uposlenici ovih dana na terenu maksimalno trude da ne dođe do redukcija u prigradskim naseljima, gdje je i zabilježena rekordna potrošnja.

"Optimalna potrošnja je između 170 i 200 litara vode po osobi na dan, ali posljednjih mjeseci ona dostiže i do 500 litara po osobi što dovodi do rekordne potrošnje. Prošlog tjedna imali smo najavu prvog stupnja redukcije za Salakovac, gdje je zabilježena rekordna potrošnja, ali prije i nakon toga redukcija nije bilo", rekla je Marina Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da ove godine imaju situacije u kojima se od prekomjerne potrošnje vode moraju braniti čak i isključivanjem s vodovodne mreže pa i krivičnim prijavama.

"Velika potrošnja naročito je izražena i u prigradskim naseljima Gnojnice, Vojno, Rodoč, Jasenica, Blagaj i Potoci, gdje stanovnici više zalijevaju zelene površine i bašte, što dovodi do rekordne potrošnje. Mi smo tada primorani prijetiti redukcijama. Maksimalno se trudimo da do njih ne dođe, ali kad smo u situaciji da je neizbježno, onda se to i događa", rekla je Mikulić.

Apelirala je na Mostarce na što odgovorniju potrošnju, kako bi u ovo vrijeme visokih temperatura i suše snabdijevanje vodom bilo što kvalitetnije za sve. (

Vezani članci