Mostar: Vandali uništavaju dječje parkove po gradu

Vidi originalni članak

... na čiju se rekonstrukciju čeka predugo. Jedna od posjetitelja gradskog parka „Zrinjevac", Angela Kralj, koja je u šetnju izvela svoju unuku, kaže: „Dok se u drugim parkovima ne vodi računa o čistoći, u ovom parku se za rekonstrukciju dječjih sprava čega duže od pola godine. U međuvremenu se pokvari nešto drugo, i tako u nedogled", kazala je Angela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski park Zrinjevac pored glavne ceste opremljen je toboganom, penjalicom, klupicama i kućicama. U ovom parku se čuje smijeh i vriska djece, međutim posjetitelji tvrde da niti jedan, pa ni ovaj park, nije pošteđen vandalizma delikvenata. Kako smo se i sami uvjerili neke od navedenih igračaka namijenjenih za mališane, devastirani su od strane vandala. Oni u kasnim noćnim satima vrijeme provode upravo ovdje, prave štetu, s tim ne vode računa da uništavanjem rekreativnih sprava ugrožavaju živote mališana kojima su parkovi namijenjeni.

„Nije mi jasno kome može zasmetati jedna dječja klackalica i kako je vandalima uspjelo da je iščupaju iz zemlje", kazala je Marija Biletić, koja je dodala da za svoju unuku uvijek bira gradski park zbog svoje rasprostranjenosti i velikog broja djece.

U novom dječjem parku u ulici Kralja Zvonimira, koji je stavljen u funkciju prije nekoliko mjeseci, nismo zatekli niti jedno dijete u igri. Otpadci, flaše od piva i papirići svjedoče kako je ovo mjesto umjesto za dječju igru uzurpirano od starijih koji iza sebe ostavljaju ružan ambijent.

„Zbog nečistoće svoje dijete se ne usuđujem voditi u ostale parkove, zbog toga najviše vremena provodimo u Zrinjevcu, jer se ipak komunalci najviše brinu o njegovom izgledu i čistoći", prokomentirala je Advija Juričić.

Park pošteđen vandalizma u Mostaru ne postoji, svi su na meti delikvenata, koji sustavno uništavaju igračke za djecu, mobilijar i klupe. Roditelji s kojima smo razgovarali kažu kako pri svakom dovođenju djece u park prvo provjere stanje na svakoj od igračaka prije puštanja svojih mališana u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list

Vezani članci