Mostar: Umro akademski slikar Krešimir Ledić

Vidi originalni članak

Svoj pedagoški rad započeo je u Učiteljskoj školi, gdje je radio do njezinog ukidanja 1970. Nakon toga je bio profesor u gimnaziji od 1970. do 1975., a od 1975. primljen je na bivšu Pedagošku školu koja je poslije rata prerasla u Pedagoški fakultet. Najprije je imao zvanje profesora više škole, pa onda izvanrednog i redovitog profesora. Bio je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te Školi likovnih umjetnosti ''Gabrijel Jurkić'' u Mostaru. Do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnik Odjela za predškolski odgoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnije izložbe Krešimira Ledića su Izložba jugoslavenskog portreta u Tuzli, Beogradu i Sarajevu 1975. i 1983., 7. trijenale suvremenog jugoslavenskog crteža u Somboru 1981., Trenutak jugoslavenskog slikarstva u Somboru 1982., 5. splitski salon 1973, Premio Valbruna 1971. i 1973. u Italiji, u organizaciji EU-a s grupom ''Trojica'' (Nikšić, Soldo, Ledić) u Düsseldorfu, Bruxellesu i Bonnu. Dobitnik je prve nagrade za slikarstvo 2004.

Bio je doživotni član Accademia Italiana "Gli Etruschi" Firenza, i to za "posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti"

Umro je iznenada u Mostaru, u 80. godini života.

Portal HERCEGOVINA.info izražava sućut obitelji pokojnog Krešimira.

Vezani članci