Mostar: Sve više ljudi, posebice vikendom, a posjetitelji velikih tržnih centara dolaze čak i iz susjednih zemalja

Vidi originalni članak
Iako to još uvijek nije "uhvatilo maha", u sve više trgovina mogu se vidjeti plakati raznih nagradnih igara, sniženja koja se ponegdje kreću čak i do 70 posto.

Na ulicama Mostara sve je više ljudi, posebice vikendom, a posjetitelji velikih tržnih centara dolaze čak i iz susjednih zemalja, piše Večernji list BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kod nas uvijek ima sniženja, pa će tako biti i u prosincu. Uskoro će u našoj trgovini nastupiti božićno sniženje, određeni artikli moći će se kupiti po 50 posto nižoj cijeni. A već sada su neki sniženi.

Jakne su nam na sniženju, imamo popust na sve modne dodatke 50 posto, džemperi se mogu kupiti za 20 KM i slično, kazala je voditeljica posla butika Terranova u tržnom centru Mepas Mall u Mostaru. Dodala je kako prava gužva, odnosno prava "blagdanska groznica" još nije počela, ali da se očekuje vrlo skoro.

- Nisu još počele prave gužve, očekujemo ih oko blagdana sv. Nikole, 6. prosinca. U to vrijeme počinje prava "blagdanska groznica" i traje sve do siječnja.

Kupci nisu samo iz Mostara, dolaze i iz drugih gradova, posebice vikendom. Također, nije malo ni onih koji dolaze u šoping iz susjednih zemalja, posebice iz Hrvatske - Splita i Dubrovnika, kazala nam je naša sugovornica.

I u drugim trgovinama koje smo posjetili uvelike se spremaju za "šoping stampedo" koji uskoro stiže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da polako počinje ta masovnija kupnja, svakim danom sve više, a pravi "bum" očekujemo početkom prosinca, točnije pred blagdan sv. Nikole. Tada se, logično, najviše traže darovi za djecu, ali ne samo to. Inače, studeni je u Mostaru vrijeme prijelaza iz sezone u sezonu, tako da bude popusta, kao i povećane cirkulacije ljudi, kazala e naša druga sugovornica, prodavačica u butiku koja nije željela da joj spominjemo ime.

U ovo predblagdansko vrijeme velika je potražnja za božićnim drvcima.

Ulična prodaja još nije počela, a u tržnim centrima mogu se naći božićna drvca po cijeni od 20 KM pa sve do 200 KM, ovisno o kvaliteti i veličini.

Ukrasi se kreću po cijeni od 3,5 KM (kuglice, vrhovi za bor, zvijezde), a kompleti između 25 i 40 KM. Čizma za sv. Nikolu stoji 1,95 KM, a one malo maštovitije 4,85 KM.

Sve u svemu, ni ove godine Mostar neće zaobići "blagdanska groznica". Hoće li biti kao prethodnih godina ili možda čak i veća, uskoro ćemo vidjeti.

Vezani članci