Mostar: Predstavljene knjige o Gotovini i Markaču

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Predsjednik spomenute udruge Zdenko Jurić je, na početku predstavljanja knjiga, pozvao na jedinstvo sve branitelje i sve političke stranke s hrvatskim predznakom jer "samo zajedno možemo očuvati tekovine rata".

U knjigama "Gotovina" i "General pukovnik Mladen Markač" nalaze se dokumenti, presude, optužnice, faksimili, fotografije pa neka svatko sudi sam jesu li hrvatski generali ratni zločinci ili junaci Domovinskog rata, istaknuo je autor Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako mu je cilj svijetu prenijeti istinu o Domovinskom ratu u Hrvatskoj, kao i istinu o hrvatskim generalima. Obraćajući se prisutnima Pavković je istaknuo kako se u Hrvatskoj generali i vojska ne cijene te da mladi ljudi ne znaju mnogo o pravoj slici Domovinskog rata.

Upitan kakva su njegova predviđanja o pravomoćnoj presudi u slučaju generala Markača i Gotovine, Pavković ističe kako se može dogoditi da hrvatski generali budu oslobođeni ili da budu drastično kažnjeni. "Sve je moguće jer sud u Haagu nije nikakav drugi sud već politički sud, a kad je riječ o političkom sudu onda činjenice ne igraju tu neku presudnu ulogu", kazao je Pavković.

Inače, u prvostupanjskoj presudi Haškog suda Gotovina je dobio 24 godine, a Markač 18 godina zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu.

Jedan od predstavljača knjiga, predsjednik Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vladimir Šoljić kazao je da ako Međunarodni kazneni sud u Haagu bude gledao činjenice onda nema dileme, te će general Gotovina biti slobodan.

Prije samog predstavljanja knjiga intonirana je Hvatska himna, nakon čega je minutom šutnje odana počast svim poginulim braniteljima. Predstavljanju knjige, između ostalih, nazočio je ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Marinko Petrić te mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fena

Vezani članci