Mostar: Majka šokirana nakon što joj je kći kazala kako je bole leđa jer je dijelila stolicu s kolegicom šest nastavnih sati

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Dok pojedine škole prolaze kroz kojekakve probleme, učenici Srednje ekonomske škola Joze Martinovića u Mostaru su prinuđeni nastavu pratiti stojeći ili dijeleći stolicu s kolegom iz razreda

Upravo takve pritužbe roditelja djece koja pohađaju ovu srednju školu su stigle na adresu naše medijske kuće. Roditelji tvrde kako nema dovoljno stolica u učionicama pa pojedina djeca, ukoliko ne dijele stolicu s kolegom, nastavu prate stojeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polomljene stolice

Jedna zabrinuta majka, koja se šokirala nakon što joj je kći došavši iz škole kazala kako je bole leđa jer je dijelila stolicu s kolegicom šest nastavnih sati, kazala nam je kako ne može vjerovati da u školi nisu u stanju osigurati dovoljno stolica i da djeca moraju prolaziti kroz takve teškoće.

- Djeca dosta odvajaju za odštetu, ne znam gdje završava taj novac jer je školska oprema stara. Moje dijete je prinuđeno krasti stolicu s drugog kata da ima na što sjesti za vrijeme nastave, da ne mora stajati ili dijeliti stolicu s kolegicom, ogorčeno će zabrinuta majka.

Kako bismo se uvjerili u istinitost ove priče, posjetili smo spomenutu školu. U učionice nismo zavirili jer nam nije bilo dopušteno iz razloga što ravnateljica nije bila u zgradi prilikom našeg posjeta, što smo i ispoštovali. Kasnije smo stupili u kontakt s ravnateljicom Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Ljiljanom Šain, koja nam je potvrdila da dovoljno stolica uistinu nema, ali da su iste naručene i da ih očekuje još danas(jučer). Kazala nam je i to kako problem leži u tome što pod istim krovom djeluju dvije škole, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u Mostaru i Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar, zbog čega imaju mnogo problema.

- Cijelo ljeto sam ulagala u školu kako bih je renovirala do početka školske godine, a Srednje elektrotehničke škole nije bilo nigdje na vidiku. Njihovi učenici lome stolice kao i naši, ne umanjujem štetu naših učenika, ali zato trebaju snositi troškove kao i mi. Ja sam dosta kratko na funkciji ravnatelja, ali ne mogu izračunati broj polomljenih stolica otkada sam ovdje. Ovdje imamo takvih problema s drugom školom, a nitko se ne pita zašto ne sudjeluje u obnovi škole i zašto je ruši, kazala je ogorčeno Šain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava kako se roditelji trebaju obratiti Srednjoj elektrotehničkoj školi i pitati zašto im djeca nemaju stolice.

- Sva odšteta koju djeca plaćaju godišnje je utrošena u obnovu škole, zgrada je okrečena, postavljena su nova vrata, stolice i klupe, zamijenjene ploče, svaka marka je utrošena u obnovu. Nadam se da će stolice doći još danas (jučer), očekujemo ih, ali problem i dolaskom novih stolica ostaje, kazale je Šain. Uzalud smo pokušavali kontaktirati Srednju elektrotehničku školu Ruđera Boškovića Mostar, jer nam se do kraja dana nitko nije javljao na telefon.

Dnevni list

Vezani članci