Mostar: Kakav huligan, običan sam mesar! Snimatelja TV1 samo sam odgurnuo jer mi je opsovao majku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Napadač ga je udario u glavu i razbio mu kameru. Policija je uhitila nasilnika". Ova TV kuća je u subotnjem središnjem večernjem informativnom dnevniku i crvenim krugom okružila Totićevu glavu, prikazujući ga u, kako kaže, konstruiranom prilogu popraćenog naknadnim snimkama kao navijačkog huligana koji je napao njihova snimatelja i razbio mu skupocjenu kameru. Cijela obitelj i njegovi poznanici su se digli na noge, ukazujući nam o kakvoj se medijskoj podvali radi.

- Ovo je sramota. To nije istina, kakav huligan. Običan sam mesar i nikada nisam pravio razliku među ljudima. Nisam sklon bilo kakvim incidentima. S ostalim osobljem i gostima stajao sam kod ulaznih vrata restorana Rondo u središtu grada, gdje dostavljam meso, te gledao što se događa ispred, kada su pojedini navijači Hrvatske kamenjem i bocama gađali policiju i tom prilikom oštetili kombi. Snimatelj je snimao na ulaznoj kapiji te objektiv okretao i prema nama. Tražili smo da napusti krug restorana. Dva puta sam mu rekao da nas ne snima i da se makne, a on ništa. Treći put mi se obratio riječima: "Što je, j.... ti mater!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spustio je kameru s ramena i krenuo prema meni pa sam mu pošao u susret i gurnuo ga. Nije pao, ali mu je u tome trenutku ispala kamera iz ruke. Pokupio ju je i otišao. Vratili smo se u restoran, a ubrzo nakon toga su upali specijalci kojima je snimatelj govorio: -Ovaj je, ovaj je, stavite mu lisičine. Njegov kolega je stajao na vratima s drugom kamerom, valja očekujući spektakularno uhićenje. Netko je rekao da me nemaju razloga privoditi pa su policajci tu uzeli izjavu. I to je sve - kaže  Totić, najavljujući tužbu protiv ove TV kuće. Njegove tvrdnje je potvrdio i Jadran Miličević, menadžer ovog restorana, koji je inače nekada bio dijelom u vlasništvu aktualnog federalnog ministra pravosuđa Zorana Mikulića, a pozivao se i na svjedoke - konobara Srećka Skoku, pomoćnu kuharicu Elbisu Husić i gosta Mašića, košarkaša Zrinjskog.

S druge strane, prozvani snimatelj Alen tvrdi suprotno: - Snimao sam incident i sklonio se iza zida. Iako ih nisam snimao, njih trojica-četvorica ispred restorana su mi pogrdno govorila da se maknem, a jedan mi je prišao s leđa i počeo udarati. Branio sam se kamerom teškom 12 kilograma u koju je udarao pa mi je ona, nakon jednog zahvata u glavu, najposlije ispala iz ruku. Šteta je 12.000 eura. Radim ovaj posao 20 godina i milijun puta sam snimao slične stvari i nije mi padalo na pamet da nekoga vrijeđam, a nisam bio ni u poziciji da to činim. I ja imam svjedoke, drugog snimatelja i vozača - zaključuje snimatelj TV1.

(Večernji list)

Vezani članci