Mnogi časni građani Mostara danas žive na rubu egzistencije

Vidi originalni članak
"Nosite veliku odgovornost kao gradonačelnik, a blokirani ste. Znate da se odluke donose na Gradskom vijeću. Ono je važno, jer je princip demokracije i ništa ga ne može zamijeniti", kazao je Bešlić.

Mostar treba infrastrukturu, nove projekte, a Bešlić je kazao da grad kao grad radi na prijašnjim projektima i odlukama Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da su ranija Gradska vijeća donijela neke važne odluke i projekte - poput onog o pročišćavanju rijeke Neretve koji se završava za dvije godine.

"Kao grad smo najviše zagađivali rijeku, ali postojeći projekat će to promijeniti. Neretva će biti čišća, i to je povijesni projekat", kazao je Bešlić.

Kazao je da Mostar trenutno ima dosta projekata, i da je dosta rađeno na infrastrukturi.

"Međutim, na krucijalnim projektima nemamo Gradskog vijeća. Posljedice toga će se osjetiti u budućnosti. Planovi se rade na duže razdoblje, ali ako nemamo novih planova i projekata - to će biti problem Gradskom vijeću koje bude došlo", smatra Bešlić.

Dodao je da aktualna organizacija i administracija grada radi i priprema projekte, ali da ništa ne mogu bez Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i to da ipak vjeruje u izbore 2. listopada.

"Idemo dalje u razvoj ovog grada. Vjerujem u izbore, jer mi uvijek u ‘sekundu do 12' nađemo rješenje. Nadam se da će to i u Mostaru biti slučaj", dodaje.

Glede popisa stanovništva, i rezultatata, Bešlić kaže: "Popis kaže da nema razloga za bojazan nikome i nikada".

Građani žive u rascjepu između nekadašnjeg i sadašnjeg života, danas je kapitalizam aktivan i morate se snalaziti, kaže Bešlić, dodavši da mnogi časni građani ovog grada danas žive na rubu egzistencije./HMS/

"Slika iz Mostara je za neke jako teška, a to nije vezano za Gradsku upravu - nego za neke druge stvari. Mali broj ljudi ima mogućnost za investiranje, a stranci ulažu malo. Situacija je dosta teška. Veliki broj mladih traži posao , a mogli bi da razvijaju društvo - pa traže sebi novi svijet", ističe.

Smatra da su vlasti i mediji doprinijeli da mladi misle da se vani može bolje živjeti, te da sa tim mladim ljudima treba razgovarati.

Na koncu, dotičući se vedrijih tema - istakanuo je da je Mostar planetarno popularan grad, i da mnogi toga nisu svjesni. Slike iz Mostara koje su obišle svijet ostavile su snažan dojam, nekada po dobrom - nekada po lošem, kaže Bešlić.

"Nitko nije vjerovao da će Mostar udvostručiti turizam nakon prijema Starog mosta u UNESCO. Mislili su da je to gradonačelnikova bajka kada smo rekli da će se svake godine udvostručiti broj turista. Budućnost Mostara kao turističke destinacije je zajamčena", kazao je Bešlić.

Vezani članci