FOTO/VIDEO  Marin Raspudić: Podržite ovu liniju

Vidi originalni članak

... Eurowings u mostarsku Zračnu luku. Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić zahvalio je predstavnicima županijske i gradske vlasti na dosadašnjoj pomoći jer, kako je kazao, da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove linije, piše Večernji list BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamolio je građane Mostara, Hercegovine i BiH da podrže ovu liniju, tako što će putovati i koristiti je. Mostar bio u drugom planu Ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić kazao je kako je Zračna luka Mostar do sada bila u drugom planu u odnosu na prometni i zračni trokut Sarajevo - Dubrovnik - Split.

- Međutim, kako je promet putnika u tim trima zračnim lukama velik, Zračna luka Mostar tu traži svoju priliku - zaključio je Krasić.

Po njegovim riječima, Zračna luka Mostar idealan je primjer kako u prijevoznoj infrastrukturi izvršiti kombinirani prijevoz bez obzira radi li se o prijevozu putnika i roba. Predstavnik Eurowingsa Michael Schaub zahvalio je svima koji su bili potpora za početak ovih letova, kazavši da je to sada Düsseldorf - Mostar, a da će za nekoliko dana biti let na relaciji Stuttgart - Mostar.

- Putovanje je bilo uspješno. Putnici su bili zadovoljni i oduševljeni Mostarom i dočekom - istaknuo je Schaub te izrazio nadu da će uspješna suradnja i dalje biti nastavljena. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je siguran da će ovo doprinijeti boljoj ekonomskoj situaciji u gradu i županiji te na taj način osigurati svjetliju budućnost na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo je jedan novi početak, nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine. Siguran sam da će ovo doprinijeti i ostanku mladih ljudi - istaknuo je Bešlić. Važnost suradnje vlasti Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg ustvrdio je kako je realiziran jedan izvrstan projekt koji je rezultat sinergije vlasti, građana i medija.

- Ove godine postigli smo sporazum s Gradom i Zračnom lukom Mostar o subvencioniranju troškova dolaska niskotarifne kompanije Eurowings - kazao je Herceg. Podsjetio je kako su za tu svrhu u protekloj godini iz županijskog proračuna izdvojili 300 tisuća KM, a ove godine 500 tisuća, dok će za razdoblje 2019.- 2023. izdvojiti dodatna sredstva. Rekao je da su ovi projekti od velike važnosti za razvoj gospodarstva.

Vezani članci