FOTO  Koncert Bartolomeja Stankovića na Maloj sceni HNK Mostar umjesto u Galeriji kraljice Katarine

Vidi originalni članak

Na programu djela za klavir bosanskohercegovačkih skladatelja: Milene Mrazović-Preindslberger, Juliusa Fučika, Milana Prebande, fra Nenada Dujića, Milana Jeličanina, Samira Fejzića, Josipa Magdića, Ivana Čavlovića, Davida Mastikose, Dine Rešidbegovića, Darija Vučića, Armena Škobalja, Vojina Komadine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGRAM KONCERTA:
Milena Mrazović-Preindlsberger (1863.-1927.)
Württemberg Marsch op.10
Julius Fučik (1872.-1916.)
Sarajevo Marsch op.66
Milan Prebanda (1907.-1979.)
Četiri minijature
fra Nenad Dujić (1911.-1966.)
Rondo*
Milan Jeličanin (1935.-1999.)
Dvije tokate
Samir Fejzić (1966.)
Balkan Madness*
Josip Magdić (1937.)
Bentbaša
Ivan Čavlović (1949.)
Bartolomejevo putovanje*
David Mastikosa (1992.)
iRitual for piano and human being*
Dino Rešidbegović (1975.)
Visiting speech therapist*
Dario Vučić (1980.)
Četiri minijature, op.10*
Armen Škobalj (1980.)
Fantasia in jazz*
Dražan Kosorić (1976.)
Tri etide*
Vojin Komadina (1933.-1997.)
Refrain IV - Nijemo glamočko kolo
*premijerno izvođenje u Mostaru

Ulaz je slobodan.

O UMJETNIKU:
Bartolomej Stanković je bosanskohercegovački pijanist i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Glazbeno obrazovanje započeo je 1997. godine u ŠOMO „Avdo Smajlović" u Visokom, u klasi prof. Bahrije Šabanović.

U Sarajevu je, 2006. godine, završio Srednju muzičku školu Sarajevo, u klasi prof. Angeline Bojović-Pap. Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 2011. godine, u klasi prof. em. Pavice Gvozdić. Završio je i postdiplomski studij na akademiji Steinway Academy u Veroni, u klasi pijaniste Federica Gianella.

Usavršavao se na seminarima kod eminentnih klavirskih pedagoga: Andrej Pisarev, Grigory Gruzman, Naum Grubert, Peter Eicher, Jan Jiracek von Armin, Danijel Detoni, Arsen Čarkić, Jelena Pavić, Gregor Vidović i Andrea Dindo. Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i internacionalnim natjecanjima, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za projekt „KLAVIR - kroz povijest i građu" koji je kao koncertna prezentacija predstavljen u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju, 2013. godine, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na 27. muzičkom biennalu u Zagrebu. Surađivao je s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom i održao preko 60 solističkih koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Austriji. U ožujku 2018. godine, izdavačka kuća Nota Bene Records (Zagreb) objavila je njegov prvi nosač zvuka - CD album "Balkan Madness BH edition" s djelima 10 odabranih bh. skladatelja.

Za kraj 2019. godine planirano je objavljivanje novog CD albuma, Balkan Madness BH edition 2, s djelima 14 odabranih bh. skladatelja različitih generacija i glazbenih žanrova.

www.bartolomejstankovic.com
facebook.com/bartolomej.stankovic