KOMPLETAN SADRŽAJ Evo što vas sve očekuje kroz trotjedni program koncerata, predstava ...

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Open City Mostar će ponuditi 22 dana glazbenog, kulturnog i edukativnog programa besplatnog za sve posjetitelje, od 1.9 do 22.9. Open City Mostar podržava Europska unija u Bosni i Hercegovini, te da se realizira u partnerstvu sa Gradom Mostarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika će moći vidjeti 11 headliner koncerata, 25 nastupa lokalnih umjetnika, 10 radionica, šest javnih razgovora sa umjetnicima iz EU, konferencije, dvije predstave lokalne produkcije i realizacije, umjetničku rezidenciju, prezentacije škola i zabavna tri tjedna prepuna događanja.

U realizaciju aktivnosti Open City Mostar uključeni su partneri: Mostar Summer Fest, Mostar Blues & Rock Festival, Street Arts Festival Mostar, Festival Poligon, IDEAA Urban House, Centar za kulturu Mostar, Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, Narodno pozorište Mostar, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, Muzički centar 'Pavarotti', te mnogi drugi partneri i prijatelji.

Svi događaji tijekom festivala su besplatni. U nastavku pogledajte popis događanja, te na kojim lokacijama možete pratiti ono što je službeno najavljeno:

U parku Zrinjevac održat će se dva veća koncerta i to 1.9. će svirati Simfonijski orkestar Mostar, a 10.9. bend '45 °'. U parku će nastupiti i lokalni izvođači: od 20 sati 5.9. nastupit će Mirakul, 6. rujna u isto vrijeme nastupit će Mona acoustic, 7. rujna također od 20 sati nastupit će JaZ, dan poslije u isto vrijeme nastupaju Mateo i Mona.

U parku će svoj nastup imati i Josip Palameta i to 9. rujna od 20 sati, potom 12. rujna Antonija i Neno, Erva će na toj lokaciji nastupiti 13.9., a 14.9. nastupa 'Prosta priča'. Večer Marija Bevande u parku od 20 sati održat će se 15. rujna, dok Bruda nastupa 16.9. Već 19. rujna rezerviran je za nastum Em & Em, a posljednji u parku će nastupiti 'E pa to' 20. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert ilustracija

Pod pokroviteljstvom Europske unije na Kantarevcu će se održati nekoliko koncerata i to: u okviru Mostar summer festa 2. rujna svoje nastupe će imati Josip Palameta, Grše, Helem nejse i TBF. 11. rujna tu će nastupiti Tonči Huljić i madre Badessa, a 17. rujna u sklopu Mostar blues & rock festa svoje nastupe će imati Yogi Lonich, Todd Sharpville.

Također u okviru Mostar blues & rock festa 18.9. nastupit će Partibrejkersi. Na kantarevcu će svoj koncert imati i Magnifico i to 22. rujna.

Kada su u pitanju koncerti ispred hamama u Starom gradu, na toj lokaciji će se održati dva veća koncerta, a nastupit će 1. rujna Darko Rundek i ekipa, a 10. rujna crnogorski dvojac Who See.

Osim ovih izvođača, na toj lokaciji će svoje nastupe imati: Anita Šunjić 2.9. od 22 sata, Maitri 4.9. od 22 sata, potom DJ Megahertz 5. rujna od 22 sata. Party se nastavlja 6. rujna od 22 sata kada nastupa DJ Sucha, a potom i DJ Kiwi 7.9. od 22 sata.

Koncert ilustracija

Tres Hombres ispred hamama nastupaju 9. rujna od 22 sata, a onda i S.One & Mayer 10. rujna. DJ Bosk uveseljava 11. rujna od 22 sata, a 'Good times' 12. rujna u istom vremenu. 'Not Jane' će nastupiti 13. rujna, a 'Bad blues band' 14. rujna. 'Cluster duo' će svoj program izvesti 16. rujna, a Hausica kulturica 17. rujna. Techno druženje će se održati 18. rujna, a Remi nastupa 19. rujna, dok 'Pandemic stereo' nastupa 20. rujna također od 22 sata.

Pored navedenih lokacija, koncerti će se održati i 8. rujna u OKC 'Abrašević' gdje će nastupiti Justin's Johnson, a u istom prostoru će nastupiti i Laka 9. rujna. 'Funk shui' nastupit će 15. rujan u Muzičkom centru 'Pavarotti', a Vasil Hadžimanov će u istom prostoru nastup imati 21. rujna.

Koncert ilustracija

Osim koncertnih aktivnosti, održat će se i druge poput šest okruglih stolova u okviru programa 'Europe talking' koje realizira udruženje 'Poligon'. Okrugli stolovi će se održati s bosanskohercegovačkim umjetnicima koji trenutno žive i rade u različitim gradovima EU.

Održat će se i program 'Mostar story' u realizaciji Street arts festivala, a riječ je o umjetničkoj rezidenciji koju provodi Street Arts Festival, razgovori sa umjetnicima. Sadržaji ovog programa će se održavati u Američkom kutku i Centru za kulturu Mostar.

Konferencija 'City of the Future' (realizira Centar za politiloška istraživanja Filozofskog fakulteta) – Program obuhvata diplomatsko-znanstvenu konferenciju uz učešće diplomatskog kora u BiH, mostarskih predstavnika javnog života i znanstvenog doprinosa dva mostarska sveučilišta / dvije mostarske gimnazije.

Old Bridge mapping (realizira Street Arts Festival Mostar) - Program 'Moonlight' sadržava Irfan Brković Audio i videomapping performans na Starom mostu 3.9.2021. od 19 sati, glazbeni program: Jamiie (Berlin) Malbeku aka Goblen Geisha (Mostar) na platou ispod Starog mosta.

Koncert ilustracija

MoSchool Open Stage (realizira United World College Mostar) - Program obuhvata prezentacije srednjih škola u Mostaru i Hercegovini s njihovim umjetničkim i kulturnim programom, sekcijama, umjetničkim djelima i projektima na dvije javne pozornice u gradskom parku i hamamu.

Program 'Mostar Theatre Coproduction' će se održavati na lokacijama: Centar za kulturu i HDHS Kosača ili Hrvatsko narodno kazalište; Narodno pozorište Mostar (ovisno o organizacijskim okolnostima) u trajanju od dva dana sa po jednom (ukupno dvije) koprodukcijske kazalne predstave HNK i NPM - 15.9.2021. godine: 'Ne igraj na Engleze' autora Vladimira Đurđevića u režiji Emira Spahića i 18.9.2021. godine, predstava 'Ajmo na fuka' Dragana Komadine.

Vezani članci