Katarina Zovko Ištuk: Najveću inspiraciju nalazim u našoj prelijepoj Hercegovini

Vidi originalni članak
Sada je vrijeme da mi predstavimo Katarinu, i evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Za početak hoćete li se predstaviti široj javnosti. Tko je Katarina Zovko Ištuk?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katarina Zovko Ištuk je prvenstveno supruga i majka, a potom umjetnica. U sferama umjetnosti, na prvom mjestu je poezija a potom slikarstvo".

Posljednjih godina uživamo u Vašim pjesmama koje objavljujemo na portalu. Kada ste u sebi otkrili taj dar za pisanje?

"Dar za pisanjem se pojavljuje u ranim srednjoškolskim danima, kada dolaze i prve ljubavi i zaljubljivanja, tako su se počele rađati i moje prve pjesme, naravno isključivo ljubavnog karaktera".

Iza Vas je i uspješna zbirka pjesama. Namjeravate li izdati novu s obzirom na to da ste napisali zaista veliki broj prekrasnih pjesama?

"Da moja prva zbirka pjesama, "Kako lijepo istina stoji", koja je tiskana prije četiri godine, za koju s ponosom mogu reći da je dospjela u čak sedamnaest zemalja širom svijeta. Drugu zbirku pjesama imam već odavno spremnu i trebala je izaći početkom ove godine, al zbog mojih iznenadnih zdravstvenih problema, prioritet je bilo moje liječenje, za koje se nadam da se privodi kraju i nova zbirka će odmah ići u obradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi morali izabrati, možete li nam reći koja Vam je najdraža pjesma?

"Najdraža pjesma .... E to je jako teško pitanje. Sve moje pjesme su mi drage, ima ih mnogo i ne mogu se sad opredijeliti za neku posebnu".

Kome u biti posvećujete svoje pjesme?

"Gotovo svaka moja pjesma je ciljano napisana, svaka od njih ima nekakvu poruku. Pišem za moje drage koje neizmjerno volim, pratim pobijede i uspjehe sportaša, mnogo pjesama posvetila sam ovom našem podneblju, u cijelosti pišem za sve moje drage čitatelje".

Gdje nalazite inspiraciju za pisanje?

"Najveću inspiraciju nalazim u našoj prelijepoj Hercegovini, tu imam puninu svoje pjesničke duše".

Naši čitatelji i u budućnosti očekuju Vaše pjesme, pa se nadamo da ćete nastaviti s pisanjem?

"Svakako da moje pero neće presušiti, pisat ću sve dok mi dragi Bog bude darivao ovaj talent. Pjesma je nešto što se u čovjeku ne može lako ugasiti, tako da ću i dalje stihove dijeliti sa svojim dragima" .

Za kraj može li neka poruka našim čitateljima?

"Na kraju mogu se zahvaliti Vama, što vjerno pratite moj rad, zahvaljujem se svim čitateljima i ljudima koji mi se javljaju i daju veliku podršku. To mi daje veliku zadaću da i dalje neumorno pišem".

HERCEGOVINA.info

Vezani članci