Josipović u Mostaru: Ulazak u EU nije imao očekivani učinak

Vidi originalni članak
Mostarski sajam je velikim brojem izlagača i bogatim programom postao veliki gospodarski događaj, a značajem je prerastao granice BiH i vjerujem da će kao takav imati pozitivne učinke na razvoj bosansko-hercegovačkog gospodarstva kao i na produbljivanje međunarodnih gospodarskih odnosa - rekao je Josipović.

U svom govoru predsjednik je kazao da Hrvatska kao mala zemlja nastoji iskoristiti prednosti i mogućnosti za razvoj, a kao takva želi s BiH razvijati odnose u duhu europskog partnerstva. Ipak, dodao je kako ''ulazak u EU nije imao očekivani gospodarski učinak za Hrvatsku''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sajmu izlaže više od 700 izlagača, a po prvi put nema zemlje partnera. Trebala je to biti Turska, ali je otkazala zbog nedavnih nereda u BiH.

- Mostarski sajam je otvoren u sjeni nemilih prosvjeda, nažalost zbog nezadovoljstva dogodilo se nasilje, paljevine, ugrožavanje ljudskih života. Upravo iz tog razloga neki prijatelji i partneri BiH nisu s nama. Nadam se da će iduće godine doći u bolji Mostar i BiH - rekao je predsjedatelj predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Josipović: BiH na putu u EU ima dosta unutarnjih problema

Josipović i Izetbegović imali su i bilateralni susret u Mostaru, na kojem se razgovaralo i o mostarskom Aluminiju koji je zbog poskupljenja struje pred gašenjem. Razgovaralo se i o drugim gospodarskim temama.

- Naš današnji razgovor bio je fokusiran na gospodarsku suradnju i želju da s političke razine damo poticaj gospodarstvenicima, a govorili smo i o općim političkim pitanjima. BiH na putu prema EU ima dosta unutarnjih problema za koje se nadam da će se riješiti - kazao je Josipović.

24sata.hr

Vezani članci