Iznenada preminuo Smiljko Šagolj

Vidi originalni članak

Kako doznaje Večernji list, iznenada je preminuo Smiljko Šagolj. Uzroci smrti još nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smiljko Šagolj diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968.u Sarajevu, za nepune tri godine i tada je i službeno proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Po posebnom odobrenju rektora, diplomski ispit položio je puno prije roka s ocjenom deset (10). Radio je kratko kao profesor u prestižnoj sarajevskoj gimnaziji. Zaposlio se potom u Televiziji Sarajevo gdje je radio kao novinar, a potom i obavljao i brojne dužnosti - od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa.

Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada: za najbolje vođenje dnevnika u Jugoslaviji, zatim za dokumentarne reportaže. Nositelj je zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajevo. Krajem 1989.g. počeo je raditi za Televiziju Zagreb. Radio je  na HTV u Studiu u Splitu kao redaktor i izvještavao  je za hrvatske radiopostaje u Americi i Australiji. Predavao na Sveučilištu u Mostaru na Filozofskom fakultetu, na Odjelu novinarstva, predmete - televizija i Mediji u procesu globalizacije, a na politologiji Uvod u političke teorije. Predavao je i više izbornih predmeta na croatistici.

Autor je četiri knjige koje su i udžbenici i obvezna literatura na predmetu Televizija i Odjelu politologije. Autor je i mnogih stručnih i znanstvenih radova o temi: elektronički mediji i procesi globalizacije. Završio je i poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i magistrirao upravo o temi: Lokalne TV i procesi globalizacije.
Na istom fakultetu je doktorirao o temi: „Novinstvo i nastanak nacija" te je zabran za docenta.


Vezani članci