Ivanišević i McEnroe dolaze u Mostar?!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Postoje realne šanse da se održi jedan ovakav meč i na jesen u Mostaru, koji bi, naravno, isto bio humanitarnog karaktera, potvrdio nam je Martin Raguž, predsjednik TK Mostar i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, navodeći da je nakon teniskog meča u Dubrovniku razgovarao s McEnroom i Ivaniševićem o ovoj inicijativi.
Humanitarna akcija


- Humanitarni meč svjetskih legendi tenisa održan je u Dubrovniku u najljepšem ambijentu na svijetu, pred više tisuća gledatelja koji su platili ulaznicu najmanje 1000 kuna da bi pomogli bolnici u Dubrovniku i djeci s posebnim potrebama, kaže Raguž. On dodaje da je, osim dimenzije koja je zaista bila humanitarna i koja je posebno pozdravljena, činjenica da je na ovaj način napravljena najbolja promidžba Dubrovnika, Hrvatske i uopće ovog dijela Europe.
- Mogu reći da postoji realna mogućnost da se jedna slična humanitarna akcija organizira i u Mostaru”, kazao je Raguž. Inače, na humanitarnom mečom u Dubrovniku Ivanišević i McEnroe prikupili oko milijun kuna za dubrovačku bolnicu, a Raguž ističe da treba razmisliti kome bi takva pomoć bila najpotrebnija, odnosno za čiju pomoć bi išao novac od spektakla u Mostaru.

Odličan ambijent


Naime, po završetku teniskog meča u Dubrovniku okupljenima su se obratili sudionici John McEnroe i Goran Ivanišević, kojima su uručeni prigodni pokloni, statue dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha. Nikada prije u takvom ambijentu McEnroe i Ivanišević nisu igrali tenis. Niti se pamti u svijetu tenisa sličan događaj.
Marijana Vlahinić, 15-godišnja tenisačica iz Dubrovnika, koja je protekle nedjelje osvojila juniorski ITF-ov turnir u Danskoj, bacanjem je novčića odredila tko će prvi servirati. U ulozi suca bio je Marijan Pančevski, međunarodni teniski sudac iz Dubrovnika, stari poznanik Ivaniševića i McEnroea, koji je s najboljim hrvatskim tenisačem svih vremena i došao na ideju o organizaciji samog susreta.
U povijesnom teniskom susretu pobijedio je Ivanišević s 2:1 u setovima.

Piše: A. B./dnevni list

Vezani članci