In memoriam : Antonija Sesar i Danijela Vidović

Vidi originalni članak

Dječaci, koji su se igrali s gornje strane prolaza, ostali su svi na životu, a djevojčice koje su se bile  sklonile u predvorje kripte i ponavljale vjeronaučno gradivo VIII. razreda bile su pogođene gelerima:  dvije od njih na smrt, a osam drugih ranjene su teže ili lakše. Toga dana vjeroučenici VIII. razreda, iako su se krizmali nekoliko mjeseci ranije, kao i svakog drugog petka, okupili su se na zajedničkom župnom vjeronauku, kako bi predvođeni svojim župnikom učili o ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda su baš tih dana učili kako se ne smije nikoga mrziti, nego ljubiti svakoga čovjeka, bilo koje vjeroispovijesti, nacionalnosti ili boje kože.
Nakon pada granate, tadašnji katedralni župnik i vjeroučitelj don Tomislav Majić, kao i drugi svećenici iz katedrale pribrali su se i pružali pomoć ranjenima i rasplakanima.
Vjeroučenice Danijela Vidović i Antonija Sesar preminule su te večeri, nije im pomog
la ni sva stručna i spremna bolnička pomoć. Toga dana obje vjeroučenice su svojim
roditeljima prije polaska u katedralu rekle: "Mi na vjeronauk moramo ići!" . Djevojčice su pokopane na groblju Masline a na mjestu pogibije postavljena je spomen ploča, gdje se može za njih Bogu pomoliti.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci