Hrvatska kulturna zajednica Troplet: Studentski utorak

Vidi originalni članak
Povjerenstvo je odlučilo kako slijedi:

- da se svakog utorka slavi sv. misa s homilijom za studente u crkvi sv. Tome Apostola u Mostaru koju pripremaju studenti (liturgijska čitanja i pjevanje);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- da svakog prvog utorka u mjesecu bude predavanje (tribina) na okvirnu temu „Muško i žensko stvori ih";

- da svakog trećeg utorka u mjesecu bude nešto od sljedećih sadržaja: grupni rad (radionice), klanjanje, grupno i zborno pjevanje, „okrugli stol" na okvirnu temu koju bi vodili sami studenti, film, prezentacija i druge korisne stvari. Poslije ovih susreta predviđeno je i druženje uz kavu i piće.

Prva sv. misa za studente slavljena je u utorak, 28. 1. 2014. Na blagdan sv. Tome Akvinskoga (najvećeg intelektualca među svecima i sveca među intelektualcima).

Prvo predavanje (koje će biti i okvirna tema za sva druga predavanja): „Muško i žensko stvori ih" (Post 1,27) održao je don Krešo Puljić, 4. 2. 2014., pred više od stotinu studenata.

Na treći utorak u veljači prikazan je film „Ljubav bez žaljenja", svjedočanstvo dvoje zaručnika o čistoći predbračne ljubavi koja priprema pravi i sretan brak. Osamdesetak studenata oduševilo se ovim filmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, u utorak, 4. 3. 2014. h slavi se sv. misa za studente, a predavanje u 18,30 h održat će don Krešo Puljić na temu: „Zašto pucaju veze"? Predavač će im približiti, po uzoru na Božju ljubav prema nama, što je to cjelovita ljubav koja ide prema braku i što je to lažna ljubav koja vodi prema mraku (i u braku).

Pozivamo sve studente i mlade koji nam se žele pridružiti i vlastitim sudjelovanjem obogatiti ovu našu inicijativu da pohode neki od predviđenih programa, te aktivnim sudjelovanjem doprinesu širenju pozitivnih ideja i stavova među mladima koji su budućnost našeg naroda.

Ne ljubimo riječju i jezikom već djelom i istinom.

 

UO HKZ Troplet

Vezani članci