FOTO  Gradsko pozorište Jazavac sutra izvodi predstavu Art

Vidi originalni članak
Ova predstava poklon je gradu Mostaru Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije koji je odlučio umjesto klasične brucošijade organizirati gradu na Neretvi kazališnu predstaviu. U tu svrhu danas je u caffe baru Maracshino koji je i pokrovitelj predstave organizirana tiskovna konferencija koju je vodio Mario Vrankić, a na njoj su govorili Gordan Radić, dekan Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije, te glumci Branko Janković i Ljubiša Savanović.

Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije je mlad fakultet koji djeluje u Mostaru već treću godinu i nema velik broj studenata, ali željeli smo gradu Mostaru dati nešto drugačije. Željeli smo organizirati brucošijadu i obogatiti kulturni život grada, uz promidžbu našeg fakulteta, rekao je Radić nazočnim medijima koji su u velikom broju došli na tiskovnu konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo bili ugodno iznenađeni idejom predstave za brucošijadu. To mogu napraviti samo oni ljudi koji su svjesni značaja kulture i toga što kultura znači mladima. Siguran sam da svi koji dođu neće ostati nezadovoljna nakon sutrašnje predstave, rekao je glumac Ljubiša Savanović.

Mi smo dosad dosta putovali i gostovali u BiH s tom predstavom, odziv je uvijek bio jako dobar, pa se nadam da će tako biti u Mostaru. Predstava Art govori o tri prijatelja i o jednom umjetničkom djelu. kazao je Branko Janković.

Predstava "Art" rađena je po tekstu Jasmine Reza u režiji Slobodana Perišića i već je osvojila kazališnu publiku. Ljubitelji kazališta ovaj put imat će priliku da uživaju u glumačkim kreacijama Ljubiše Savanovića, Branka Jankovića i Borisa Šavije, koji na scenu donose priču o prijateljstvu i prolaznosti materijalnih stvari.

Cijena ulaznica za predstavu je 5 KM, i one se već danas mogu kupiti u HKD HS Kosača.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci