FOTO  FPMOZ: Potpisan sporazum sa J.U Radimlja, PP Hutovo Blato i PP Blidinje

Vidi originalni članak

...svečano su potpisani sporazumi o suradnji između Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te gospodarskih i javnih subjekata: G - tour Međugorje d.o.o., Javno poduzeće „Park prirode Blidinje" d.o.o., Javno poduzeće „Park prirode Hutovo blato" d.o.o. Čapljina te Javne ustanove za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa "Radimlja" Stolac.
Osnovna zadaća je aktiviranje i usmjeravanje te osmišljavanje osobnog poduzetništva i mogućnosti kvalitetnijeg povezivanja studenata smjera turizma i zaštite okoliša sa gospodarskim sektorom njihovog primarnog interesa. Više nego ikada u ovom vremenu se očekuje od onih koji studiraju da aktivno upravljaju vlastitom karijerom. Osim toga očekuje stava i da se znaju nositi s različitim promjenama. Suradnja treba pomoći primjeni stečenih znanja tijekom izobrazbe na fakultetu I u stvarnom okruženju. Na taj se način studenti najbolje upoznaju s radom institucija u koje dolaze, radnim zadacima, djelatnicima, međuljudskim odnosima, a što im sve osigurava kvalitetnu pripremu za uspješan poslovni angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim Sporazumom otvaraju se nova područja uzajamne suradnje koja će se temeljiti na razvoju ideja, koncepata i projekata istraživača i suradnika, Fakulteta i navedenih potpisnika. FPMOZ ima cilj doprinijeti inovativnosti i korištenju znanja i naprednih tehnologija u svrhu poboljšanja konkurentnosti regije, a potpisnici sporazuma kao druga strana, istim uspostavljaju suradnju na načelima te zajedničkih koristi i aktivnosti te povezivanja na svim, posebice znanstvenom polju.
Istaknuta su i neka od načela u kojima se predviđa suradnja, potaknuta potrebama studenata, ali i potpisnica sporazuma, a vezana su uz:

1. Organiziranje seminara, simpozija, konferencija, radionica i drugih znanstvenih i stručno-edukativnih susreta po pitanjima od zajedničkog interesa strana potpisnica ali i Sveučilišta u Mostaru u cjelini,
2. Mogućnost suradnje kod prijave zajedničkih projekata, kod domaćih i međunarodnih institucija te time stvoriti prilike i mogućnosti za angažman osoblja Fakulteta i strana potpisnica Sporazuma u međusobno dogovorenim projektnim aktivnostima,
3. Razvijati i poticati međusobne projekte i istraživački rad
4. Suradnju u pružanju usluga znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata trećim osobama, gospodarstvu, lokalnoj samoupravi te drugim subjektima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu
5. Omogućiti priliku studentima za sudjelovanje u projektnim aktivnostima kao i potporu razvoju njihovih znanja i vještina.

Potpisivanju su sudjelovali, ispred FPMOZ dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj, prof.dr. sc. Ivan Madžar I Tajnica fakulteta dipl. iur Ivana Lugonja, za PP Blidinje ravnatelj dipl.oec. Zdravko Kutle, JU Radimlja ravnatelj mag. Arh./pov. Ante Vujnović te ispred PP Hutovo Blato ravnatelj dipl.ing. Nikola Zovko.

Vezani članci