DOMPES: Otvaranje 5. rujna

Vidi originalni članak
Već sada nazire se kraj projektu, a uskoro će se početi i otvarati pojedine prostorij. Sve kako bi dom zabljesnuo 5. rujna 2017. godine na blagdan svete Terezije, kada je planirano otvaranje.

Dvije i pol godine fra Iko Skoko neumorno radi za ovaj dom i sada s ponosom može reći da se radovi privode kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posljednja dva mjeseca uglavnom se rade unutarnje instalacije, na struji, vodi, pripremanju banja, zatim pripremanje instalacija za grijanje i hlađenje. Počelo je unutarnje žbukanje, donji dio podruma, kuhinja, blagovalište, i stavlja se estriš u kuhinju, prizemlje i na prvi kat. Sad već razmišljamo o nekoj fazi otvaranja, dio po dio'', govori za Vecernji.ba fra Iko Skoko.

Ističe da će prva svečanost biti ugrađivanje i otvaranje lifta.

''Prvo što ćemo otvoriti, već početkom kolovoza, a kada točno znati ćemo kad franjevački kustos u SAD i Kanadi fra Jozo Grbeš koji je u Chicagu bude boravio ovdje u Hercegovini. Tada ćemo ga pozvati da blagoslovi lift i da se napravi neka svečanost jer je napravljena svečana večera u Chicagu i prikupljeno je 30 tisuća dolara za lift u studentski dom. On se već ugrađuje ovih dana'', govori fra Iko.

Zatim, najavljuje nastavak radova.

''Druga svečanost je otvaranje Dompesa 5. rujna u 17:00 sati. Održati će se otvaranje pučke kuhinje fra Didaka Buntića za beskućnike, te otvaranje studentske menze. Tu će biti oko 130 mjesta. Već smo naručili stolice i stolove za menzu. Bosanski franjevci iz franjevačkog samostana svetog Bonaventure u Visokom imaju svoj učenički dom za gimnazijalce, međutim ne koriste liniju za menzu pa su nam je vrlo rado darovali i uz nju darovali su nam i još aparata za kuhinju. Kuhinju smo naručili, a dok ona dođe, mi ćemo pripremiti pločice, podove za kuhinju i menzu, do tada će biti završen hol i dio stubište, a radovi će se dalje nastaviti'', govori fra Iko Skoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da nema dana da domu netko ne pomogne i zahvaljuje svime.

''Prezadovoljni smo dosadašnjim radom i svim dosadašnjim darovateljima. Nema dana da netko nešto nije darovao. Radimo po načelu koliko skupimo novca to i realiziramo. Za sve ovo što se radi imamo novac. Donatori i darovatelji su zadovoljni jer točno vide u što je utrošena svaka marka i što se radi. Darivatelji su iz cijelog svijeta, različitih naroda, nacija, pa i različitih vjera. Imat ćemo donaciju Vlade Mađarske od 4 milijuna i 200 forinti. Apsolutno, svi nas podržavaju'', govori fra Iko.

Vezani članci