Djeca iz Nevesinjskog vrtića u posjetu Mostarskim mališanima

Vidi originalni članak
Tim povodom je upriličena priredba na kojoj su dječica pjevala i glumila u različitim predstavama. Roditelji i djeca su zajednički pripremili slana i slatka peciva, koje su dijelili s drugim roditeljima i mališanima u vrtiću.

Danijela Kegelj, ravnateljica ustanove "Dječji vrtići" Mostar je izrazila zadovoljstvo zbog prijateljskog posjeta dječice iz Nevesinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine smo taj dan obilježili na posebno lijep način, jer su nam u goste, pored djece iz "Cicibana" došla i djeca iz predškolske ustanove iz Nevesinja. Ovo je početak dugogodišnjeg druženja i suradnje između vrtića "Radobolja" i vrtića iz Nevesinja na što sam jako ponosna", kazala je Kegelj.

Suradnja

Cilj obilježavanja ovoga dana je zajedništvo općenito. Naime, u sklopu suradnje spomenutih ustanova, jučer su mališani iz Nevesinja obišli Stari grad i Stari most.

Milena Kapor, ravnateljica vrtića iz Nevesinja je kazala kako je zadovoljna postignutom suradnjom s "Radoboljom" te kako se nada da će se pretočiti u tradiciju.

"Djeca su jako sretna, kao i njihovi roditelji. Tako smo i mi bili uzbuđeni kada su naši dragi gosti prije sedam dana dolazili kod nas. Došao je i na nas red da uzvratimo posjet. Vrlo je važno da se djeca u ovom uzrastu upoznaju. U razdoblju ranog obrazovanja je bitno stvoriti takav ambijent, kako bi se djeca već u tom razdoblju naučila družiti", istaknula je Kapor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksanda Kraljić, predsjednica Udruženja žena "Hercegovka" iz Nevesinja , koja je zaslužna za suradnju spomenutih ustanova kazala je kako je cilj zajedničke suradnje prvenstveno suživot i mir. "Ovaj projekt je dio velikog projekta ‘Pro budućnost' kojeg financira američka agencija USAID", rekla je Kraljić.

Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a, je jučer u sklopu posjeta Mostaru, posjetio i vrtić Radobolju te je tim povodom istaknuo kako je rano obrazovanje iznimno važno za razvoj djece.

Utisci mališana

Da su dječica naprosto uživala u ovom danu, potvrdio nam je i mališan iz

Nevesinja, Miloš Savić. "Super mi je u Mostaru, družim se s prijateljima i sudjelovao sam na priredbi gdje sam recitirao pjesmicu. Priredba mi se jako svidjela", kazao je Savić. Novinarima Dnevnog lista je s ponosom i osmjehom na licu recitirao pjesmicu. "Ima jedno mjesto iza sedam gora gdje sva djeca spavaju, jer spavati se mora. Ima u tom mjestu jedna gospođica prava koja nikad, nikad ne želi da spava", recitirao je maleni Miloš.

Dnevni list

Vezani članci