DAAAM International Week 2016 na Sveučilištu u Mostaru

Vidi originalni članak

...kada je planiran čitav niz aktivnosti, međunarodna doktorska škola, radionice Međunarodne inženjerske akademije, radionice Synergy Network asocijacije te središnji događaj, 27. Međunarodni DAAAM simpozij, iz područja inteligentne proizvodnje i automatike. Sve navedene aktivnosti pratit će kulturna izložba Markusa Stoppera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DAAAM International (Danube Adria association for automation and manufacturing) osnovan je i temelji se na ideji profesora Branka Katalinića, 5. studenog 1990. godine u Beču. Međunarodna je mreža za znanstvenu, akademsku i gospodarsku suradnju koja nudi svjetski forum za inženjere, istraživače, znanstvenike i gospodarstvenike, na kojem su u mogućnosti prezentirati i razgovarati o trenutnom statusu i utjecaju napredne proizvodnje i automatizacije. Tijekom posljednjih 26 godina aktivnosti DAAAM International Vienna podržalo je preko 10 000 znanstvenika i stručnjaka iz preko 50 zemalja širom svijeta. U zadnjih 5 godina DAAAM International Vienna svoj fokus stavlja na aktivnosti koje se odnose na regionalnu i globalnu dugoročnu suradnju među sveučilištima.

Suradnja DAAAM International Vienna sa Sveučilištem u Mostaru datira od 1997. godine kada je na Sveučilišta u Mostaru organizirana Prva međunarodna konferencija „UPS - Upravljanje poslovnim sustavima".
Rezultati koji se žele postići ovim projektom su mnogobrojni, jer ovakva suradnja pruža razne mogućnosti Sveučilištu u Mostaru, a i cijeloj Bosni i Hercegovini. Neke od vrijednosti ove vrste događaju su promoviranje naše države i Sveučilišta na svjetskoj razini, mogućnosti suradnje sa svjetski priznatim sveučilištima te stvaranje znanstvenih i stručnih zvanja uistinu potrebnih na tržištu rada, kontinuirano ulaganje u tehnološke inovacije te postizanje iznad navedenih ciljeva.

Više informacija može se pronaći na web stranici www.daaam.info.

Vezani članci