Čuvajte nas, pazite nas: MUP HNŽ poduzima mjere zaštite djece u prometu

Vidi originalni članak
... i policijske stanice MUP-u Hercegovačko-neretvanskoj županiji poduzet će potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pravcu zaštite djece - sudionika u prometu, kao najugroženije kategorije sudionika u prometu.

Iz MUP-a podsjećaju kako se početkom svake nove školske godine na prometnicama pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca, od kojih se neki prvi put susreću s brzim automobilima, motociklima, pješačkim prijelazima i semaforima, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću HNŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najugroženija skupina su učenici prvih razreda - prvašići. Ovako mala djeca nemaju percepciju prepoznavanja opasnosti s kojima se mogu suočiti u prometu, zbog dinamike kretanja motornih vozila, pa nesvjesno ugroze svoju ili sigurnost drugih sudionika u prometu, upozoravaju iz MUP-a.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, posebice najmlađih, policijske uprave će osigurati intenzivnije poduzimanje mjera i radnji policije u blizini škola, na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu, te na mjestima gdje pješački prelazi nisu regulirani semaforima.

Uprava policije MUP-a HNŽ-a poziva medije da pojačaju svoje aktivnosti u smjeru zaštite najmlađih sudionika u prometu te apelira na vozače motornih vozila da maksimalno budu oprezni (ali i strpljivi) na cestama koje su u blizini škola, navodi se u priopćenju.

Vezani članci