FOTO  Ciklus nagrađivanih predstava na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

Vidi originalni članak

... publika i kritika" počinje u srijedu 18. 4. i četvrtak 19. 4. izvedbom „Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 15 predstava na repertoaru HNK Mostar, njih šest su osvojile priznanja s ukupno 16 nagrada publike i kritike. To su predstave: „Chick lit", „Ljepotica iz Leenanea", „Ajmo na fuka", „Vanja i Sonja i Maša i još jedan", „O ljubavi" i „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja".

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" premijerno je odigrana u svibnju 2017. godine i do sada je odigrana 17 puta. Na sceni HNK Mostar predstava se igra već drugu kazališnu sezonu. Na Susretima kazališta/pozorišta u Brčkom 2017. godine, jednom od najvećih teatarskih festivala u BiH, predstava je ponijela najviše nagrada: za najbolju mladu glumicu, najbolju mušku ulogu, kostimografiju i glazbu.

„Nagradu za najbolju mladu glumicu osvojila je Jelena Kordić Kuret koja je uvjerljivo i nadahnuto igrala ulogu pisanu za muškarca što nam je omogućilo da u dobro poznatom komadu otkrijemo posve novu energiju i ponekad nevidljivi sloj značenja", istaknula je članica žirija Anja Šovagović Despot prilikom dodjele nagrada.

Po ocjeni Stručnog žirija predstava HNK Mostar imala je najbolji kostim i glazbu pa su se nagradama okitili i kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladatelj Zvonimir Dusper Dus.

Nagradu publike za najbolju mušku ulogu osvojio je Robert Pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Naizgled epizodna uloga ostavila je na Žiri publike i, čini nam se i na publiku, dojam istinskog Hamleta koji je imao najteži zadatak da pravi dramu prema diktatu vladajućih", stoji u objašnjenu odluke žirija.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" trenutno s predstavom „Ajmo na fuka" ima najviše pojedinačnih nagrada od svih predstava koje su na redovitom repertoaru HNK Mostar. Osim na sceni u Mostaru uspješno je odigrana u Brčkom i Zadru, a 28. 4. predstava će gostovati i u HNK Zagreb.

Nagrade koje je predstava dobila potkrijepljene su i stalnim zanimanjem publike tako da su obje izvedbe u srijedu 18. 4. i četvrtak 19. 4. tjednima unaprijed rasprodane. Predstava će biti odigrana i u okviru festivala Mostarska liska u petak 20. 4. 2018. na sceni Narodnog pozorišta Mostar.

Ciklus nagrađivanih predstava nastavlja se 25. 4. izvedbom predstave „Vanja i Sonja i Maša i još jedan" autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin.

Vezani članci