Arhitektonski nakit s motivima Mostara

Vidi originalni članak

... sarajevskim arhitektom i zlatarom, Tarikom Musakadićem, predstavljaju „Arhitektonski nakit sa motivima Mostara"u Galeriji RONDO, Mostar, 10. travnja 2018. u 19.30h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arhitektonski nakit nastavak je projekta Ilustrirana arhitektonska Bojanka Mostar, koju su gradu uspješno predstavile mostarske arhitektice zajedno s umjetnicom Majom Rubinić, u prosincu 2017. Novim projektom promiče se kultura Mostara kroz već primjenjenu arhitekturu reprezentativnih objekata ali i urbanističke mape poznatih i karakterističnih dijelova grada.

Ovim projektom kroz nakit predstavljaju motive Stare gimnazije, Starog mosta, mapu Rondoa i mapu Starog grada te detalj gradskog sata sa Kosače. Nakit je vrijedna uspomena iz Mostara, napravljena u suradnji sa sarajevskim arhitektom i zlatarom Tarikom Musakadićem, isključivo od srebra.

„Samusa", brend unikatnog arhitektonskog nakita, je počeo sa radom u srpnju 2017. godine. Utjelovio ga je Tarik Musakadić, arhitekt iz Sarajeva, i karakterizira ga spoj arhitekture i zlatarsva kao stogodišnje obiteljske tradicije.

Nakit je inspiriran kulturno povijesnim naslijeđem Sarajeva i Bosne i Hercegovine, tako su se u prvoj kolekciji nakita našli motivi vijećnice, Begove džamije, Sebilja, katedrale srca Isusova, motivi sa bosanskih ćilima, te detalji kao što su rozeta sa katedrale srca Isusova i vitraž sarajevske vijećnice. Zadatak je jednostavan, kroz kreativan rad, na društveno odgovoran način, promoviratiti kulturno povijesnu baštinu Bosne i Hercegovine.

Nakit je izrađen od srebra, i u našim kolekcijama je moguće pronaći prstenove, privjeske, naušnice i broševe. Po uzoru na svijetske trendove, svi proizvodi se u finalnoj obradi štite posebnim slojem zaštite u srebrenoj, žutoj, rozoj i crnoj boji.
Dvije mostarske arhitektice djeluju kroz brend "Fasada". To je brend nastao arhitektonskim crtanjem fasada kuća grada koje su projektirali arhitekti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fasade smo spajali u motive, kažu. Kao zamjena za dosadašnje klasične modele konzumacije uvodi se "take-away" ("za ponijeti") koncept. Ideja je ponijeti Mostar u najljepše svjetske gradove i reći prijateljima da dođu po svoju Fasadu.

Kako nakit zapravo izgleda, nešto o nastanku nakita, kićenju ili njegovom čuvanju bit će moguće doznati u Galeriji RONDO, gdje će biti upriličena promotivna prodaja i gdje je ulazak tradicionalno besplatan.

Pročitajte više na:
https://www.facebook.com/fasadamostar/
https://www.facebook.com/SAMUSAjewelry/

Nakon Mostara arhitektonski nakit Mostar planira se predstaviti u Sarajevu.
Molimo Vas da prepoznate ovaj projekt kao još jedan doprinos kulturi našega grada, te nas medijski podržite u našim nastojanjima da projekt ponudimo građanima, turistima i svim ljubiteljima Mostara na promociji zakazanoj, 10. travnja 2017. u 19,30h u Galeriji Rondo u Mostaru.

Vezani članci