Aluminij d.d. Mostar: Radovi na projektu vrijednom 6 milijuna eura

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Riječ je o građevinskim radovima na izgradnji nove linije za lijevanje malih legiranih ingota, težine 6 do 8 kg, i nove ljevačke peći, kapaciteta 50 tona. Dostava same opreme predviđena je za kraj ovoga mjeseca, a nakon dovršenja građevinskih, uslijedit će montažersko-strojarski zahvati te, potom, i ugradba nove linije za lijevanje malih ingota.

Naime, Aluminij je s austrijskom tvrtkom Hertwich Engineering, a u kreditnomu aranžmanu sa švicarskim Glencoreom, sklopio spomenuti višemilijunski ugovor za kupnju i ugradbu najsuvremenije opreme na tržištu te je riječ o nastavku osuvremenjivanja mostarske Ljevaonice, koja je već sada jednom od šest najsuvremenijih u svijetu, s napomenom da Aluminij d.d. Mostar proizvodi najčišći primarni aluminij, najviše kakvoće, u svjetskim razmjerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah po dovršenju projekta, krećemo s komercijalnom proizvodnjom ingota europskoga standarda, za kojima postoji izrazita potreba na tržištu metala" istaknuo je izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Željko Boras.

Nova će ljevačka peć, osim novih proizvoda, otvoriti mogućnost i za proizvodnju dodatnih 30 tisuća tona primarnoga aluminija na godišnjoj razini, čime se Aluminijeva ukupna godišnja proizvodnja (s proizvodnjom Elektrolize i pretapanjem čvrstoga uloška u Ljevaonici) penje na čak 190 tisuća tona vrhunskoga metala, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Alumunija d,d, Mostar.

Vezani članci