Mostar: 22.svibnja Međunarodna ulična utrka "Mostar 2010"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U povodu tog događaja, predsjednik Sportskog saveza HNŽ-a Draženko Primorac javnosti je predstavio program te sportske manifestacije, napomenuvši da će se 22. svibnja ustvari održati tri utrke.
 
U prvoj utrci sudjelovat će učenici osnovnih škola i oni će trčati na 800 metara, u drugoj će utrci sudjelovati srednjoškolci koji će trčati 1400 metara, a na kraju će se održati glavna utrka za natjecatelje profesionalce i rekreativce u dužini od 5.500 metara, pojasnio je Primorac, dodavši da je ovo prva ulična utrka u Mostaru koju organizira Sportski savez HNŽ-a, te da će start i cilj glavne utrke biti na Španjolskom trgu.
  
"Održavanje jedne ovakve utrke prilika je za afirmaciju Saveza kao i poticaj razvoju masovnog i rekreacijskog sporta, promocija grada Mostara i HNŽ-a", ocijenio je Primorac.
 
Što se tiče nagrada, za pobjednike glavne utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji predviđena je nagrada od po 1000 KM. Novčane nagrade osigurane su i za pozicije do desetog mjesta. Za pobjednike u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca predviđene su također nagrade, ali nenovčane, i to u  vidu priznanja, odličja, pokala i sportske opreme.
 
Sportski savez HNŽ-a ovu utrku organizira u suradnji s Atletskim savezom BiH i atletskim klubovima u županiji kao i sa Sportskim savezom Grada Mostara, sportskim organizacijama te sa osnovnim i srednjim školama s području HNŽ-a
 
Inače, za glavnu utrku mogu se prijaviti punoljetne osobe iz BiH i inozemstva. Prijave će se obavljati za zapisničkim stolom na način da se svaki sudionik potpiše pri podizanju natjecateljskog broja koji će nalijepiti na prednju stranu sportske majice ili dresa. Samo prijavljeni natjecatelji mogu sudjelovati u utrci.

Vezani članci