Najmanje čekanje na prijelazima Unka i Gabela Polje, na Doljanima kolone vozila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Međugorje. Radi kraćeg zadržavanja vozila na MGP Doljani, Granična policija BiH u suradnji s Upravom za granice MUP-a Republike Hrvatske, po potrebi formira dvije trake za promet vozila , a s Policijskom upravom Čapljina MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije vrši preusmjeravanje vozila na druge međunarodne granične prijelaze, u blizini MGP Doljani.

I ove godine granični prijelaz Unka do 30. rujna prekategoriran je u međunarodni granični prijelaz za promet svih vozila, izuzev autobusa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Granična policija BiH apelira na građane da namjeravani prelazak granice prema moru ili u kontra pravcu osim na MGP Doljani realiziraju na međunarodnim graničnim prijelazima Unka i Gabela polje, kao i drugim prijelazima na jugu BiH - Bijača, Crveni grm i Orahovlje i time izbjegnu duže zadržavanje na graničnom prijelazu.

Prijelazi Unka i Gabela polje su s manjom frekvencijom prometa vozila i putnika, a samo su nekoliko kilometara udaljeni od Doljana.

Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu BiH.

FENA

Vezani članci