VIDEO  MEĐUGORJE Grupa mladih pokrenula neprekidni lanac molitve, moli se 24 sata na dan

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Međugorju trenutno nema hodočasnika, a i župna crkva svetog Jakova otvorena je samo za osobnu molitvu u periodu od 8 do 16 sati. Mise s narodom i dalje se ne slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, duhovnost Međugorja ne trpi. Večernji molitveni program prati više od 3 milijuna ljudi diljem svijeta putem interneta.

Jednako tako mladi iz župe koji sebe nazivaju "Gospina grupa mladih" pokrenuli su lanac neprekidne molitve, ali ujedno i volontiraju u župi.

"Prije nekoliko godina nastala je ova naša mala zajednica, nakon što smo na Brdu ukazanja molili za jednog našeg prijatelja koji je stradao u nesreći. Od tada je naša molitva iz dana u dan sve jača i jača, a jednako tako i naše zajedništvo", kaže za hercegovina.info Patrik Jerković jedan od članova ove grupe."

Već 40 dana vodite i 24-satnu molitvu?

"Tako je. To je taj neprekidni lanac molitve koji smo pokrenuli. Svatko od nas ima određeno vrijeme kada moli. Time se pojačalo i naše zajedništvo, a neka Bog naše molitve dadne onima kojima su najpotrebnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ste aktivni bili kroz korizmu?

"Istina, a inače smo aktivni i kroz cijelu godinu i kroz Došašće. U naš program su uključene molitve, post, hodočašća, druženja i volontiranja. Što se tiče volontiranja mi smo uvijek tu na raspolaganju i voljni smo pomoći. Slobodno nam se putem naše stranice na Facebooku neka javi svatko kome je pomoć potrebna", kaže nam Patrik.

Predivna slika na Uskrs je stigla s Brda ukazanja.

 

"Mogli ste možda i vidjeti na društvenim mrežama. S Brda ukazanja smo na sam dan Uskrsa smo pustili u nebo krunicu izrađenu od balona. To je bila zaista predivna slika koju smo poslali u svijet, ali smo njom poslali u nebo i naše molitve za sve ljude diljem svijeta koji su oboljeli od koronavirusa. Nadamo se kako će im naše molitve pomoći", kazali su iz Gospine grupe mladih za hercegovina.info.

Vezani članci