Dolazak Hosera u Međugorje jasan je znak da je to svetište važno Vatikanu

Vidi originalni članak
Na upit što je bila papina poruka, župnik Marinko Šakota kaže: ''Po svemu što vidimo, rekao mu je da je Međugorje važno za Crkvu i vjerujem isto tako za mir u svijetu jer odavde ide poruka koja je osvojila mnoge u svijetu.''

Hoser u Međugorju ostaje na neodređeno vrijeme. Radi se isključivo o pastoralnoj službi, priopćio je u svibnju Vatikan. Šakotu smo pitali hoće li Hoser kontrolirati i financije. ''Kod nas je sve transparentno, otvoreno, prošle godine kad je bio sve je predočeno i čovjek je bio sasvim zadovoljan'', dodaje fra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijuni hodočasnika stigli su u posljednjih 37 godina u Međugorje. Sve je počelo  ukazanjima 1981. Hodocasnici i danas stižu. Službeni stav Vatikana o Međugorju još se čeka.

Dolazak Hosera u Međugorje jasan je znak da je to svetište važno Vatikanu, da se tu događa nešto veliko i da ga je potrebno motriti. Činjenica da će od sada Međugorje biti pod izravnim nadzorom Vatikana neće se baviti fenomenom ukazanja nego pastoralom i hodočasnicima. Znači li to da ovime prestaje uloga biskupa Perića, međugorski župnik je odgovorio niječno, ali da će sada imati izravnu pomoć kod pape Franje. Ponekad u Međugorju, kaže, nedostaje ispovjednika na pojedinim jezicima i tu može pomoći Hoser.

Dnevik.hr

Vezani članci