Ljubuški: U deset dana gorjele tri kuće!

Vidi originalni članak
...zanimljivo, najviše intervencija, njih osam, imali su najhladnijeg dana, u ponedjeljak 9.siječnja kad je temperatura u Ljubuškom iznosila -11 °C.

Kako su nam rekli u Vatrogasnoj postrojbi Ljubuški, od ukupno 19 požara, tri su požara zabilježena na kućama, jedan na automobilu, a ostali su bili požari na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorjele su kuće u Ljubuškom, Gornjoj Vitini, te u Donjim Radišićima!

„U požaru koji je zahvatio kuću u Donjim Radišićima izgorio je namještaj, vatra je zahvatila kauč i dio kuhinje, da smo došli samo deset minuta kasnije, čitava bi kuća izgorjela.To je bilo prekjučer, isti dan kada je Plantaža gorjela", rekli su za Radio Ljubuški u Vatrogasnoj postrojbi.

„ Ovim putem apeliramo na građane da prije sezone grijanja vode računa o svojim pećima i dimnjacima koje treba redovito čistiti, peći i dimnjake također treba čistiti i u sezoni jer je zapaljenje dimnjaka najčešći uzrok zimskih požara na kućama. „

Nemojte paliti korov kada je vjetrovito!

„Velike probleme stvaraju nam požari na otvorenom, paljenje korova bez kontrole vatre osobito uz jaku buru koja puše često nas dovodi u kritične situacije jer se požar brzo širi, posljednjih dana smo u zadnji tren spriječili u nekoliko navrata da vatra zahvati obližnje objekte i kuće. Svi oni koji pale korov moraju imati u vidu da je trava velika i da se vatra nošena jakom burom ne može kontrolirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dodatne probleme pri gašenju stvaraju temperature u minusu koje su nam ledile cijevi i prateću opremu, što nam je stvaralo poteškoće i otežavalo posao stoga još jednom upozoravamo građane na potencijalne opasnosti."

U slučaju potrebe Vatrogasno društvo Ljubuški možete dobiti pozivom na broj 123 ili na 831 826.

Radio Ljubuški

Vezani članci