Ljubuški: Pretresi auto-otpada, četiri osobe lišene slobode

Vidi originalni članak
Radi se o istrazi usmjerenoj na rasvjetljavanje više desetina krađa skupocjenih BMW vozila.

Akcija se provodi na širem području općine Ljubuški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova akcija usmjerena je na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, u svezi sa krađama motornih vozila, krivotvorenjem dokumentacije i drugim kaznenim djelima.

U tijeku su pretresi na četiri lokacije, izuzimanje dokaznog materijala, dokumentacije, kao i pronađenih dijelova motornih vozila.

Četiri osobe su lišene slobode. One se sumnjiče da su u proteklom periodu otuđile i sudjelovale u nezakonitim radnjama falsificiranja isprava za veći broj vozila, čija ukupna vrijednost prelazi pola milijuna KM.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili drugih mjera zabrane, sukladno zakonu.

Tijekom ove akcije, do sada je otkriveno više otuđenih motornih vozila, a uglavnom se radi o novijim vozilima više klase, čija je pojedinačna vrijednost veća od 10.000,00 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju aktivnosti u okviru istrage u ovom predmetu, sa ciljem podizanja optužnice i kaznenog procesuiranja počinitelja ovih kaznenih djela.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine, te smanjenje auto - kriminala u Bosni i Hercegovini.

mostarlife.com

Vezani članci