FOTO  Ljubuški: Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar

Vidi originalni članak
Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt. „ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati " rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima, u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama - civilima i pripadnicima HVOa.

Vezani članci