Ljubuški dobio obnovljeni hotel Bigeste s četiri zvjezdice

Vidi originalni članak

Otvoren je obnovljeni i preuređeni hotel Bigeste, piše Večernji list BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje

Svečanost otvaranja upriličena je u nazočnosti više od 300 uzvanika i gostiju iz Ljubuškog i okolnih općina, predstavnika različitih razina vlasti, gospodarstvenika, izvođača radova, kulturnih i drugih društvenih djelatnika i uglednika. Bio je to lijep događaj kojim je označen uspješan završetak privatizacije oronulog i derutnog nekadašnjeg socijalističkog zdanja, koje su, na zadovoljstvo Ljubušaka, izveli poslovni ljudi iz ljubuške tvrtke Unitrade.

Prvi se skupu obratio direktor hotela Stjepan Primorac i uime, kako je rekao, svog tima, tj. svojih djelatnika, pozdravio nazočne i izrazio uvjerenje da će hotel Bigeste biti "nova zvijezda" na hercegovačkom ugostiteljskom nebu. Ljubuški načelnik Nevenko Barbarić rekao je da su posljednjih dvadesetak godina u Ljubuškom izgrađeni mnogi objekti, no izgradnju ni jednog od njih nije "pratio ovoliki interes javnosti kao obnovu i dogradnju ovoga hotela".

- Jednima je razlog bio potreba našega grada za ovakvim objektom, ovakvim sadržajima u našoj sredini, drugi su željno očekivali završetak radova svjesni činjenice što ovaj objekt u urbanističkom smislu znači za uređenost ovog dijela grada, treći, opet, iz čiste nostalgije. Pripadam generaciji kojoj je u mladosti hotel bio omiljeno mjesto druženja, danas mi je obveza učiniti sve da naš Ljubuški postane sve ljepši, uređeniji, urbaniji, postane kutkom ugodna življenja - rekao je načelnik i presijecanjem vrpce označio hotel otvorenim.

Hotel, zaposlenike i sve prisutne blagoslovio je humački gvardijan fra Dario Dodig. Primorac je gvardijanu uručio dar za župu i samostan sv. Ante na Humcu, u iznosu od 10.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radna mjesta

Hotel Bigeste sada ima četiri zvjezdice. Primorac je rekao da financijska konstrukcija obnove iznosi oko 6,5 milijuna KM, da je u početnoj fazi zaposlenjem kruh osiguralo 38 obitelji, 34 iz Ljubuškog i četiri iz Čapljine, te da je uvjeren u uspješan rad.