Državni tajnik g. Zvonko Milas otvorio CREDO centar u Ljubuškom

Vidi originalni članak

Jučer je u Ljubuškom upriličeno otvaranje CREDO centra (Centar za Razvoj i Edukaciju Djece i Odraslih), projekta u organizaciji Udruge STAP, kojega je financirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Tim povodom centar je otvorio državni tajnik g. Zvonko Milas, a otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Ljubuškog, g. Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku se okupljenima obratio g. Tomislav Marić, voditelj CREDO projekta i predsjednik Udruge STAP koji je pozdravio sve prisutne i ukratko obrazložio projekt uspostave CREDO centra. Zahvalio se Središnjem drzavnom uredu i g. Milasu što su prepoznali CREDO projekt i financijski potpomogli da CREDO centar oživi i krene s radom. Ponosni na veliku zaintersiranost djece koji su u protekla dva tjedna, njih 150 sudjelovali na STEAM radionicama na CREDO ljetnom kampu podjeljeni su certifikati za uspješno savladane osnove vizualnog programiranja, foto/video tehnike i robotike.

Zatim se obratio g. Zvonko Milas koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo CREDO projektom, pohvalio cjelokupnu ograniziranost i aktivnosti CREDO centra gdje će djeca i mladi imati priliku stjecanjem suvremenih znanja i vještina kreirati svoju budućnost, te obećao da će Drzavni ured nastaviti podupirati nastavak ove CREDO priče.

Milas je u pratnji gradonačelnika Ljubuškog g.Barbarića obišao prostorije CREDO centra, upoznao se s radom CREDO ljetnog kampa, gdje su mu mali CREDO polaznici na praktičnim primjerima pokazali što su to sve naučili kroz dva protekla tjedna na edukativnim STEAM radionicama.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Vezani članci