Županijska bolnica u Livnu dobila donaciju od 44 kompleta madraca s posteljinama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kirurški odjel Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu dobio je donaciju od 44 kompleta funkcionalnih madraca s posteljinama, a Zajednice žena HDZ-a BiH kraljica Katarina Kosača je donator madraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjem činu uručivanja donacije nazočili su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Marina Pendeš, član Predsjedništva HDZ-a BiH Mijo Krešić i livanjski gradonačelnik Luka Čelan.

Prije uručenja donacije održan je sastanak na kojem se govorilo o onome što je do sada učinjenu u okviru uređenja i opremanja Županijske bolnice u Livnu donacijama dobivenim od Ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva RH.

Ravnatelj Županijske bolnice dr. Ivan Cikojević podsjetio je da je u njegovom mandatu donacijama Vlade Republike Hrvatske obnovljena zgrada internog odjela i pedijatrije s pratećim službama te zgrada neurologije i psihijatrije.

U tijeku je natječaj za radove na obnovi operacijskog bloka bolnice, a krajem prošle godine odobrena su značajna financijska sredstva za uređenje, adaptaciju i rekonstrukciju odjela dijalize.

Ravnatelj Cikojević istaknuo je da se sva sredstva iz donacija ulažu namjenski što omogućuje da se odlična suradnja s Vladom RH nastavi i ubuduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se ne smije zanemariti niti pomoć Vlade HBŽ-a, koja je do 2018. godine bila nositelj svih kapitalnih investicija u Županijsku bolnicu, a nakon toga županijska vlada pomaže bolnicu u drugim segmentima djelatnosti.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Marina Pendeš kazale su kako su značajna sredstva, pored Županijske bolnice u Livnu, do sada investirana u bolnicu u Novoj Biloj i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar te da će visoki dužnosnici HDZ-a BiH i dalje raditi na traženju načina kako pomoći bolnicama i pacijentima u tim gradovima.

Vezani članci