U Ljubuškom provedena lokalna akcija pojačane kontrole prometa

Vidi originalni članak
Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola i prekršaja počinjenih prekoračenjem dopuštene brzine kretanja vozila.

U akciji su sudjelovale tri policijske ophodnje - dvije ophodnje PU Ljubuški i jedna ophodnja Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila.
Tijekom akcije kontrolirano je 48 vozača i vozila a alkotestirana su 24 vozača. Izvršenim alkotestiranjima kod 2 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu te su isti isključeni iz prometa. Ukupno je evidentirano 12 prometnih prekršaja - 8 prekršaja počinjeno je prekoračenjem dopuštene brzine kretanja vozila, 2 prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola a po 1 prekršaj počinjen je nepropisnim parkiranjem i neispravnom opremom ili uređajem. Svim počiniteljima prekršaja na licu mjesta su izdani prekršajni nalozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci