U HB županiji 13 ilegalnih liječničkih ordinacija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...aposleni u javnim zdravstvenim ustanovama u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu i Drvaru.

Najviše privatnih liječničkih ordinacija koje rade ilegalno imaju liječnici-specijalisti županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu i liječnici domova zdravlja u Livnu i Tomislavgradu, a općine Bosansko Grahovo i Glamoč jedine su u ovoj županiji u kojima ne postoji ilegalna privatna liječnička praksa, jer i nemaju liječnika specijalistu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju ilegalne liječničke prakse radi se o sukobu interesa, jer liječnici koji imaju privatne ordinacije jednu smjenu rade u javnim zdravstvenim ustanovama za plaću, a drugu u svojim privatnim ordinacijama, uglavnom sa istim pacijentima kojima preporučuju kvalitetnije usluge i bolji tretman u privatnoj režiji.

HB županija od kada postoji u sastavu Ministarstva zdravstva nema inspektora za zdravstvo, pa nije čudo što na području ove županije godinama nezakonito djeluje i nekoliko privatnih ginekoloških i oftalmoloških ordinacija.

Prema podacima županijskog Ministarstva zdravstva, na području ove županije postoje samo dvije privatne ordinacije koje su uredno registrirane i koje privatnu liječničku praksu obavljaju legalno. Riječ je o jednoj ginekološkoj ordinaciji u Livnu i jednoj pedijatrijskoj ordinaciji u Tomislavgradu, čiji su vlasnici zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama.

(Nezavisne novine)

Vezani članci