Službeno vozilo HDZ-ove Josipe Rimac udarilo i usmrtilo divljeg konja kod Livna?

Vidi originalni članak
Naime, Rimac se u društvu dvaju dogradonačelnika (Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem) vozila u službenom VW Passatu Grada Knina iz Viteza prema Kninu, vraćajući se s klauzure HDZ-a u Vitezu, a za volanom se nalazio šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.

Automobil je naletio na krdo divljih konja te je oštećen. Čelništvo Knina nije zadobilo ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi... Dobro sam, da nisam, bila bi na bolovanju", kazala je Rimac, koja je natukla rame.

Gradonačelnica je istaknula i kako njoj odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom nije sporan, jer su u susjednoj državi imali niz poslova koji su morali biti obavljeni u ime grada.

"Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u BiH, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali detalje oko proslave 20. obljetnice Oluje. Primjerice, zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla", objašnjava Rimac.

"Vozilo VW Passat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao T. V. (42) iz Knina u petak 24. srpnja oko 21.15 sati na magistralnoj prometnici Livno - Šuica - Kupres kod predjela zvanog Borova glava udario je u konja. Radi se o prometnoj nesreći u kojoj je na automobilu nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđeni konj je predan na skrb lokalnoj udruzi za zaštitu životinja. Očevid je obavila Policijska postaja Livno", kazali su iz MUP-a Herceg-bosanske županije, piše Tris.

Glasnogovornik MUP-a kazao je kako se takve prometne nesreće događaju najmanje pet do šest puta godišnje jer tim područjem krstari nekoliko stotina divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su išli raditi u Njemačku, a na povratku su kupovali traktore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je dalje bilo s konjem i je li preživio ne znam", kazao je glasnogovornik MUP-a.

Tris piše kako iz Livna stižu informacije da zaštitari životinja konju nisu uspjeli pomoći, no Rimac je uvjerena da je konj preživio.

"Ja sam sa sela i volim konje. Bilo bi mi strašno da smo ga ubili", kazala je Rimac.

livno-online.com

Vezani članci