MUP HBŽ-a: Nedostaje 30 policijskih službenika

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Gostujući danas na lokalnoj radio postaji, ministar je kazao da ovo ministarstvo broji ukupno 455 policijskih službenika, od čega su 320 ovlaštene službene osobe a ostali su državni službenici i namještenici.

"Za optimalan rad ovog ministarstva potrebno je još oko 30 -tak policijskih službenika, a najviše djelatnika nedostaje pri PU Livno, PU Drvar i u sjedištu samog ministarstva, kazao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić je naveo podatak o priličnoj starosnoj dobi policijskih službenika ovog ministarstva te je za tekuću godinu planirano upućivanje na školovanje u Policijsku akademiju FUP-e dvadesetak službenika temeljem natječaja koji će se uskoro provesti. "Za školovanje jednog policijskog službenika u početnom činu policajac ovo ministarstvo izdvaja 7200 KM", istakao je ministar Lovrić.

Također je spomenuo uspješan završetak pravilnika o posebnim uvjetima rada policijskih službenika, koji je rađen u suradnji sa Sindikatom MUP-a i Vladom HBŽ-a, čijim su usvajanjem povećane bruto satnice 20 % za rad nedjeljom, 50 % za rad državnim praznicima, 30 % za rad noću i za rad po izvanrednom rasporedu.

Sukladno proračunu za iduću godinu, ministar Lovrić je najavio da je u planu gradnja nove zgrade MUP-a zbog prenapučenosti i neadekvatnosti prostorija u kojima se trenutno nalaze.

Fena

Vezani članci